Weather Icon

Το Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζει κλιμάκωση

Το Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζει κλιμάκωση

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Τεχ επειδή το Αζερμπαϊτζάν έκανε πρόκληση στο κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Στο βίντεο φαίνεται ότι όταν το αυτοκίνητο των Αζέρων εισέρχεται στο κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας, πλησιάζει τους Αρμένιους στρατιώτες, ξεκινά σπρώξιμο, μετά πυροβολούν πρώτοι οι Αζέροι και ακριβώς γι’ αυτό γίνεται κλιμάκωση. Σε συνέντευξή του στο «Civilnet» ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Αρμέν Γκριγκοριάν αναφέρει την παρατήρηση ότι το περιστατικό και τα θύματα θα μπορούσαν να μην έχουν συμβεί, μεταδίδει το news.am.

«Πρόσφατα, σχεδόν όλοι μιλούν ότι το Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζει μια πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και αυτό το περιστατικό θα πρέπει να εξεταστεί σε αυτό το πλαίσιο. Το Αζερμπαϊτζάν το έχει σχεδιάσει αυτό.

Πρόσφατα όλη η προπαγάνδα του Αζερμπαϊτζάν κάνει λόγο για πιθανή κλιμάκωση. Διάφορα διεθνή περιοδικά κάνουν λόγο για αυτό, που αναφέρονται σε στοιχεία πληροφοριών. Γενικά το Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζεται και αυτό το περιστατικό συνέβη στη λογική εκείνων των προετοιμασιών. Με άλλα λόγια, αυτό είναι μέρος του πιθανού σχεδίου κλιμάκωσης που έχει προετοιμάσει το Αζερμπαϊτζάν», είπε ο Αρμέν Γκριγκοριάν.

Υποστήριξε επίσης ότι τα θύματα της πλευράς του Αζερμπαϊτζάν είναι περισσότερα από επίσημα ανακοινωμένα. «Υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τα βίντεο, που τράβηξαν οι κάμερες επιτόπου. Μπορούμε να υποθέτουμε τον ακριβό αριθμό, τώρα γίνεται αξιολόγηση πληροφοριών, νομίζω ότι θα έχουμε μια τελική ενημέρωση», τόνισε ο Γκριγκοριάν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube