Weather Icon
Σουδάν 29 Απριλίου 2023

Στρατηγός Abdel Fattah al-Burhan: Ο στρατός ελέγχει ολόκληρο το Σουδάν, με εξαίρεση το Νταρφούρ

Στρατηγός Abdel Fattah al-Burhan: Ο στρατός ελέγχει ολόκληρο το Σουδάν, με εξαίρεση το Νταρφούρ

Σουδάν: Ο στρατός θέλει να φέρει σε δίκη τον αρχηγό των RSF

Ο επικεφαλής του στρατού απέρριψε κάθε πιθανότητα συνομιλιών με τον επικεφαλής των παραστρατιωτικών Δυνάμεων

Ο στρατός του Σουδάν έχει τον έλεγχο σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, εκτός από περιοχές στο δυτικό Νταρφούρ, δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Abdel Fattah al-Burhan.

«Ο στρατός ελέγχει ολόκληρο το Σουδάν, με εξαίρεση μερικές περιοχές του Νταρφούρ», είπε ο Αl-Burhan σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Alhurra.

Οι ένοπλες δυνάμεις «μπορούν να επιλύσουν τη σύγκρουση σε χρόνο μηδέν, αλλά οι ενέργειες του στρατού στοχεύουν στη διατήρηση των υποδομών και στην προστασία του άμαχου πληθυσμού», είπε, προσθέτοντας: «Αυτό είναι θέμα εθνικής ευθύνης».

Ο Al-Burhan απέρριψε κάθε πιθανότητα συνομιλιών με τον Mohamed Hamdan Dagalo (γνωστός ως Hemedti), επικεφαλής των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), ο οποίος, κατά τη γνώμη του είναι «αρχηγός της εξέγερσης και πρέπει να δικαστεί».

Σύμφωνα με τον αρχηγό του στρατού, όπως έχει η κατάσταση, «οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διεξάγουν συνομιλίες για ενσωμάτωση στον στρατό ή να συνεχίσουν να πολεμούν εναντίον ολόκληρου του Σουδάν».
www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube