Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 6 Απριλίου 2023

Στόλτεμπεργκ για Ουκρανία: Θα γίνει σύντομα μέλος του ΝΑΤΟ

Στόλτεμπεργκ για Ουκρανία: Θα γίνει σύντομα μέλος του ΝΑΤΟ

Λάδι στη φωτιά μίας παγκόσμιας σύγκρουσης ρίχνει ο Stoltenberg

«Η θέση του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας», τόνισε ο Stoltenberg προκαλώντας έντονη ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο

Σε μία άνευ προηγουμένου επικίνδυνη κίνηση προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος δεσμεύτηκε για την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ρίχνοντας έτσι ένα αναμμένο σπίρτο στη πυριτιδαποθήκη μίας παγκόσμιας σύγκρουσης.
Όλα διαδραματίστηκαν κατά την επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες την Τρίτη (4//4/2023) για την υποδοχή της Φινλανδίας του 31ου μέλους του ΝΑΤΟ στη συμμαχία.
Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken.
Σύμφωνα με το Politico, ο Kuleba βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει τον στόχο του Κιέβου.
Φτάνοντας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την ημέρα που η Φινλανδία έγινε επίσημα μέλος της συμμαχίας, ο Kuleba εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στη Φινλανδία, τόνισε «η Ουκρανία στοχεύει στην επίτευξη του ίδιου στόχου, να γίνει δηλαδή πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ».
«Θα είναι ένα από τα θέματα των συνομιλιών μας εδώ στις Βρυξέλλες, για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε», σημείωσε.
«Εκτιμούμε την πρακτική υποστήριξη που λαμβάνουμε από τη συμμαχία», συνέχισε ο Kuleba.
«Δεν υπάρχει καλύτερη λύση για τη διασφάλιση της στρατηγικής ασφάλειας στην ευρωατλαντική περιοχή από την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία», πρόσθεσε.

Επικίνδυνη κλιμάκωση με Stoltenberg

Αυτό άσκησε πίεση στον Stoltenberg και το…κακό έγινε κατά την ερώτηση ουκρανικού μέσου ενημέρωσης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Νορβηγός επικεφαλής του ΝΑΤΟ ισχυρίστηκε πως το Κίεβο μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο και να γίνει πλήρες μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μία μέρα.
Απαντώντας στον Kyiv Independent σε συνέντευξη Τύπου, ο Stoltenberg τόνισε ότι «η θέση του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας».
Τόνισε ότι η «κύρια εστίαση» τώρα είναι να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος στην Ευρώπη.
«Το πρώτο βήμα προς οποιαδήποτε ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι να διασφαλιστεί ότι θα επικρατήσει και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους έχουν παράσχει άνευ προηγουμένου υποστήριξη στο Κίεβο», πρόσθεσε.
Φυσικά, όλα αυτά βασίζονται επικίνδυνα σε αυτό που στην πραγματικότητα θα ήταν η κατάρρευση της Ρωσίας, δεδομένου ότι η πυρηνικά οπλισμένη υπερδύναμη δεν θα επέτρεπε ποτέ στην Ουκρανία να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, ακόμα κι αν σε κάποιο βαθμό η στρατιωτικοποίησή της από το ΝΑΤΟ έχει ήδη πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης.
stolt.png

Στον ορίζοντα μία πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία

Και από τη σκοπιά της δυτικής συμμαχίας, η αποδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πυροδοτούσε αυτόματα την ενεργοποίηση του Άρθρου 5.
Το εν λόγω άρθρο προβλέπει τη στρατιωτική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ ενός κράτους – μέλους που βρίσκεται σε πόλεμο.
Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα υπάρξουν κράτη, που δεν πρόκειται να εγκρίνουν οποιαδήποτε μελλοντική αίτηση από την Ουκρανία, δεδομένου ότι θα σήμαινε πως βρίσκεται στον ορίζοντα μία πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ρωσία: Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει πως ένα τέτοιο βήμα, η ένταξη δηλαδή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε μια εγγυημένη κλιμάκωση στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», έχει δηλώσει ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Alexander Venediktov.
Επίσης η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει πως με αυτό τον τρόπο η Δύση γίνεται άμεσα εμπλεκόμενη στη σύγκρουση.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εντελώς αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε την πρόθεσή του για ένταξη – εξπρές στο ΝΑΤΟ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 μετά την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube