Weather Icon

Σημεία αναφοράς παγκοσμίως οι ινδικές startups επιχειρήσεις

Σημεία αναφοράς παγκοσμίως οι ινδικές startups επιχειρήσεις

Ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας, Τζιτέντρα Σινγκ, ζήτησε να καλλιεργηθεί η συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, όπως ο ακαδημαϊκός κόσμος, οι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), τα ερευνητικά ιδρύματα και η βιομηχανία για να καρπωθούν τα οφέλη των συλλογικών προσπαθειών.

Oι νεοφυείς επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα έρευνας και ανάπτυξης της Ινδίας αποτελούν παγκόσμια σημεία αναφοράς και βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον κόσμο ανέφερε ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Τζιτέντρα Σινγκ (Jitendra Singh) την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Μιλώντας στην Τελετή Βραβείων Χορηγιών του Sree Ramakrishna Paramahamsa που ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Sree Padmavathi Venkateswara, ο υπουργός είπε ότι η Ινδία πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη. «Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο το Bharat  έως το 2025. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, το Τμήμα Βιοτεχνολογίας κατασκεύασε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο με βάση το DNA», πρόσθεσε.

Προειδοποιώντας κατά της εργασίας σε σιλό*, ο υπουργός ζήτησε να καλλιεργηθεί συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, όπως ο ακαδημαϊκός κόσμος, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα ερευνητικά ιδρύματα και η βιομηχανία για να αποκομιστούν τα οφέλη των συλλογικών προσπαθειών.

Ο Σίνγκ αναφέρθηκε τη σύντομη διετία του Covid, υποστηρίζονταςι ένα φαινόμενο των τελευταίων τριών έως πέντε δεκαετιών, ότι η Ινδία έχει περάσει από μεταδοτικές σε μη μεταδοτικές ασθένειες.

*Η εργασία σε σιλό περιγράφει μια κατάσταση όπου άτομα και ομάδες εργάζονται για τον ίδιο στόχο αλλά δεν επικοινωνούν αρκετά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube