Weather Icon

Σφοδρές μάχες τουρκικού στρατού και Κούρδων! Eπιθέσεις με απαγορευμένα όπλα από τους Τούρκους

Σφοδρές μάχες τουρκικού στρατού και Κούρδων! Eπιθέσεις με απαγορευμένα όπλα από τους Τούρκους

Στις 20 Απριλίου, ο τουρκικός κρατικός στρατός κατοχής βομβάρδισε τις θέσεις της αντίστασης στη Σίντα με απαγορευμένα όπλα.

«Στις 19 Απριλίου γύρω στις 12:00, ο τουρκικός κρατικός στρατός κατοχής εξαπέλυσε επίθεση με βαρέα όπλα στην περιοχή της Αντίστασης στο Βουνό Τζούντι την περιφέρειας Ζαπ. Οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν για να προστατευτούν και ξέσπασαν μάχες», αναφέρει το δελτίο Τύπου του κουρδικού Κέντρου Μέσων κα Τύπου – HPG.

Τον επομένη, στις 08:30 και στις 10:30, ο τουρκικός κρατικός στρατός κατοχής επιτέθηκε στην περιοχή αντίστασης του όρους Τζούντι με βαρέα όπλα και Κατιούσα. Οι δυνάμεις μας απάντησαν σε αυτοάμυνα, με αποτέλεσμα να διεξαχθούν  εκ νέου σφοδρές μάχες.

 Επίσης, στις 20 Απριλίου στις 10:00 και στις 10:30, ο κατοχικός τουρκικός κρατικός στρατός επιτέθηκε με βαρέα όπλα στην περιοχή της ορεινής αντίστασης FM. Οι δυνάμεις μας «Yezhastar» αντέδρασαν για να προστατευτούν και ξέσπασαν μάχες. Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκε ένα πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 57mm.

Καραγιλάν: Ο αγώνας στην κοιλάδα του Ζαπ σηματοδοτεί μια μεγάλη νίκη στην ιστορία μας

Oι επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής με απαγορευμένα όπλα

Στις 20 Απριλίου, ο τουρκικός κρατικός στρατός κατοχής βομβάρδισε τις θέσεις της αντίστασης στη Σίντα με απαγορευμένα όπλα.

Συγκεκριμένα, τα πεδία αντίστασης στο όρος Charçel, στο όρος Golka και στο όρος Amedi βομβαρδίστηκαν τρεις φορές από πολεμικά αεροσκάφη.

Στις 19 και 20 Απριλίου, οι θέσεις αντίστασης στα όρη FM, Judi, Chamcho και Sida βομβαρδίστηκαν 68 φορές με Κατιούσα, ​​τανκς και πυροβολικό».

Rojava News

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 

Οι μάχες έχουν κορυφωθεί από το καλοκαίρι του 2022! Θυμηθείτε τι αναφέραμε τότε:

Δοκιμάζεται η μαχητική ικανότητα του τουρκικού στρατού στην κοιλάδα Ζαπ από τους Κούρδους αντάρτες

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube