Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, είναι αποτέλεσμα… λάθους.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, σημειώνοντας ότι ένα ρωσικό μαχητικό-βομβαρδιστικό αεροσκάφος Su-34 βομβάρδισε κατά λάθος την πόλη, σε ένα περιστατικό που, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Προκάλεσαν όμως υλικές ζημιές και τραυματισμούς. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ ανέφερε ότι η έκρηξη άφησε έναν τεράστιο κρατήρα πλάτους περίπου 20 μέτρων στο κέντρο της πόλης, ενώ πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές. Έκανε επίσης γνωστό ότι τραυματίστηκαν δύο γυναίκες.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

Το Μπέλγκοροντ είναι μια πόλη με πληθυσμό 370.000 κατοίκους. Απέχει περίπου 40 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα. Βρίσκεται βόρεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, του Χάρκοβο. Στην περιοχή σημειώνονται συχνά εκρήξεις σε αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών, και λόγω της εγγύτητας με την Ουκρανία υπάρχει μονίμως η ανησυχία της επίθεσης.

Ρωσικά τζετ πετούν επίσης τακτικά πάνω από την πόλη στο δρόμο τους προς την Ουκρανία.

naftemporiki.gr