Weather Icon

Προκόπης Παυλόπουλος: Απαράδεκτη σιωπή της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις και την κατοχή της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκόπης Παυλόπουλος: Απαράδεκτη σιωπή της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις και την κατοχή της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκόπης Παυλόπουλος: Απαράδεκτη σιωπή της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις και την κατοχή της Κύπρου

Τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως παγκόσμιας δύναμης, η οποία θα πρέπει να υπερασπίζεται τα κράτη-μέλη της, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα, την κυριαρχία τους, προασπίζοντας συγχρόνως τα σύνορά τους, τα οποία είναι και δικά της σύνορα, ανέδειξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε έναν πύρινο λόγο, στην παρέμβασή του, με τίτλο «Όταν ο ορίζοντας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης απομακρύνεται: Οι επιπτώσεις στην σύγχρονη διεθνή συγκυρία», στο πλαίσιο του «Delphi Economic Forum, VIII, 2023», αναφέρθηκε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με ορμώμενος από αυτήν την τραγική συγκυρία, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, ότι η ΕΕ δεν καταδικάζει την τουρκική εισβολή και κατοχή σε ένα άλλο κράτος-μέλος της, την Κύπρο!

“… Δεν είναι επιτρεπτό ν’ αποσιωπάται και να γίνεται αποδεκτή και η ως τώρα άκρως παθητική στάση των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι των απαράδεκτων προκλήσεων της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και, κυρίως, της Κύπρου, της οποίας ένα σημαντικό μέρος τελεί ακόμη και σήμερα υπό τουρκική κατοχή. Γεγονός απαράδεκτο και για την ουσία της κυριαρχίας Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την κυριαρχία αυτή κατοχυρώνει το ίδιο το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ιδίως δε η ΣΕΕ. Το οφείλει, τέλος, και στην Ανθρωπότητα, για χάρη της οποίας έχει χρέος να διαδραματίσει έναν πραγματικά «πλανητικό» ρόλο. Ρόλο σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, με στόχο την υπεράσπιση του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης”, τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Πύρινος λόγος Προκόπη Παυλόπουλου στο Forum των Δελφών! Ανεπίτρεπτη η παθητική στάση της ΕΕ απέναντί στην τουρκική προκλητικότητα και στην κατοχή της Κύπρου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube