Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 6 Απριλίου 2023

Πούτιν: Η στήριξη των ΗΠΑ στην ουκρανική επανάσταση του 2014 ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση

Πούτιν: Η στήριξη των ΗΠΑ στην ουκρανική επανάσταση του 2014 ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση

ASSOCIATED PRESS via Pool Sputnik Kremlin

Πούτιν σε ΗΠΑ: Αν δεν κάνατε το Μαϊντάν, δεν θα είχαμε πόλεμο σήμερα

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον είναι σε βαθιά κρίση, εξαιτίας των «δομικά διαφορετικών προσεγγίσεων ως προς τη διαμόρφωση της σύγχρονης παγκόσμιας τάξης»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε, απευθυνόμενος στην πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Λιν Τρέισι κατά την διάρκεια τελετής επίδοσης των διαπιστευτηρίων ξένων πρεσβευτών που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο, ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην επανάσταση στην Ουκρανία το 2014 οδήγησε στην σημερινή κατάσταση κατά την οποία η Ρωσία και η Ουκρανία βρίσκονται σε σύγκρουση.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον είναι σε βαθιά κρίση, εξαιτίας των «δομικά διαφορετικών προσεγγίσεων ως προς τη διαμόρφωση της σύγχρονης παγκόσμιας τάξης».

Απευθυνόμενος στην πρέσβειρα, Λιν Τρέισι, ο Πούτιν επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι μπορεί να διαφωνήσετε, αλλά δεν μπορώ παρά να πω ότι η στήριξη των ΗΠΑ σε επαναστάσεις, όπως το “πραξικόπημα” του Κιέβου το 2014, οδήγησαν στη σημερινή ουκρανική κρίση».

Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση του Πούτιν και προς τον νέο πρέσβη της Ε.Ε., Roland Galharague, στον οποίο είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν αυτή που ξεκίνησε μια γεωπολιτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε επίσης την Δανία να στηρίξει την πρόταση της Ρωσίας για σύσταση ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής με σκοπό τη διερεύνηση των εκρήξεων στον αγωγό Nord Stream.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε εποικοδομητική συνεργασία με κάθε χώρα και ότι δεν έχει πρόθεση θα απομονωθεί, «παρά τις σύνθετες γεωπολιτικές εξελίξεις».

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube