Weather Icon

Πασινιάν: Η σταθερότητα και η ειρήνη στον Νότιο Καύκασο μπορεί να οδηγήσει σε συναίνεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας

Πασινιάν: Η σταθερότητα και η ειρήνη στον Νότιο Καύκασο μπορεί να οδηγήσει σε συναίνεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός υποστήριξε, ότι η  σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου μπορεί να οδηγήσει σε συναίνεση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Σύμφωνα με το «Armenpress», ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν εξέφρασε μια τέτοια θέση στην Εθνοσυνέλευση κατά την παρουσίαση της έκθεσης «Σχετικά με την πρόοδο και τα αποτελέσματα της εφαρμογής του σχεδίου της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αρμενίας (2021-2026) για το 2022».

«Μετά τον πόλεμο των 44 ημερών, το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας και προσπαθεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα, και αν είναι δυνατόν, να τα πάρει όλα. Και η διεθνής κατάσταση συμβάλλει στην ενίσχυση της αντίληψής του. Βασικά, το Αζερμπαϊτζάν έχει γίνει άμεσα ή έμμεσα σταυροδρόμι ενέργειας και υλικοτεχνιής υποστήριξης και η σημασία του έχει αυξηθεί τόσο για τη Ρωσία όσο και για ορισμένες δυτικές χώρες. Αλλά αυτή η κατάσταση έχει τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες».

Οι κίνδυνοι είναι ορατοί σχεδόν καθημερινά, ενώ η ευκαιρία ίσως θεωρείται ότι ο ίδιος ο Νότιος Καύκασος ​​είναι ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Και ο ρόλος της Αρμενίας και της Γεωργίας δεν είναι λιγότερο σημαντικός σε αυτό.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη μπορεί να οδηγήσει σε συναίνεση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Γιατί αν στην περιοχή μας σημειωθεί ξανά κλιμάκωση,  μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα τόσο για τη Ρωσία όσο και για τη Δύση, τουλάχιστον στον ενεργειακό τομέα, με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν», είπε ο Πασινιάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube