REAL TIME |

Weather Icon

Παρατηρητής των Τουρκικών Κρατών το ψευδοκράτος

Παρατηρητής των Τουρκικών Κρατών το ψευδοκράτος

Την Παρασκευή, το κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό βόρειο τμήμα της Κύπρου,  απέκτησε την ιδιότητα του μέλους παρατηρητή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Τουρκικών Κρατών, με τη φερόμενη ονομασία του ψευδοκράτους «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, αυτό προέκυψε σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη ομόφωνα κατά τη 12η σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, παρουσίασε τον  Ζερλού Τόρε ως «ομόλογό» του στην Κατεχόμενη Κύπρο, για να εκφωνήσει ομιλία στο κοινό κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Κατά την παρουσίαση, ο Σεντόπ είπε ότι η «Τουρκική Κύπρος» είχε συμμετάσχει σε αρκετές προηγούμενες συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης ως προσκεκλημένος.

Κατέστησε σαφές ότι φιλοξενούν την Κατεχόμενη Κύπρο αυτή τη φορά ως μέλος παρατηρητή, έπειτα από την απόφαση που ελήφθη από τη συνάντηση σήμερα το πρωί.

Όπως σημειώνεται, η Κατεχόμενη Κύπρος ως ψευδοκράτος απέκτησε την ιδιότητα του «μέλους παρατηρητή» στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της τουρκοκυπριακής Συνέλευσης τόνισε ότι η 11η Νοεμβρίου 2022 έχει μεγάλη σημασία για τον λαό του.

Ανέφερε ότι οι προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων συνεχίζονται σε συντονισμό με την Άγκυρα για ενίσχυση των σχέσεων με μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών ιδρύθηκε το 2009 και περιλαμβάνει την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Η Ουγγαρία, το Τουρκμενιστάν και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχουν καθεστώς παρατηρητή στον οργανισμό.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube