REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία 20 Απριλίου 2023

Ουκρανία: Νέα στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ ύψους 325 εκατ. δολαρίων

Ουκρανία: Νέα στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ ύψους 325 εκατ. δολαρίων

Κυρίως βλήματα για τους πολλαπλούς εκτοξευτές HIMARS

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 325 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πακέτο περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά για τους αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων HIMARS και άλλα στοιχεία του πυροβολικού, είπε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, τα είδη αυτά θα αντληθούν από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για το τριακοστό έκτο πακέτο βοήθειας που ανακοινώνεται από την Ουάσιγκτον αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην ουκρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2022. Με αυτό, το ποσό που έχουν διαθέσει οι ΗΠΑ ξεπερνά τα 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρα από πυρομαχικά για τα HIMARS και πυροβόλα, θα σταλούν πύραυλοι TOW, αντιαρματικές νάρκες, εξοπλισμός λιμενικής ασφάλειας και 9 εκατομμύρια σφαίρες, ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube