Weather Icon
Γεωπολιτική , Ινδία 4 Απριλίου 2023

Ο ρόλος της Ινδίας στην αναδυόμενη παγκόσμια τάξη

Ο ρόλος της Ινδίας στην αναδυόμενη παγκόσμια τάξη

Ο Ινδικός Στρατός διοργάνωσε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 την τρίτη Διάλεξη Μνήμης του Στρατηγού Sundarji στο Manekshaw Center για να τιμήσει τη μνήμη ενός από τους κορυφαίους στρατιωτικούς στοχαστές της Ινδίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου και Σχολής Μηχανοποιημένου Πεζικού (MIC&S) και του Κέντρου Μελετών Χερσαίου Πολέμου (CLAWS).

Σε αυτήν συμμετείχαν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των τριών Υπηρεσιών καθώς και εγγράμματοι και διάφορα think tanks. Η διάλεξη αναφέρθηκε στον δυναμικό και οραματιστή στρατηγό K Sundarji*, τον 13ο Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού, τον οποίο αποκαλούν με αγάπη και ως «Πατέρα του Μηχανοποιημένου Συντάγματος Πεζικού».

Στην κεντρική του ομιλία, ο Αντιστράτηγος Suchindra Kumar, υπαρχηγός του Επιτελείου Στρατού είπε ότι το Έθνος έχει υποστηρίξει την παγκόσμια εικόνα της αναδυόμενης  δύναμης αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους σε διάφορες περιπτώσεις, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Ινδικός Στρατός είναι πλήρως αφοσιωμένος και έτοιμος να εκπληρώσει τις προσδοκίες του Έθνους όπου είναι δυνατόν.

Ομιλητές για την εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Πρέσβης Shyam Saran και ο Αντιστράτηγος Raj Shuka (συνταξιούχος) μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας της κυβέρνησης (UPSC) και πρώην Διοικητής του Στρατού, ο οποίος μίλησε για τον «Ρόλο της Ινδίας στη Διαμόρφωση της Αναδυόμενης Παγκόσμιας Τάξης» και «Αντιμετώπιση των Προκλήσεων Εθνικής Ασφάλειας» αντίστοιχα.

Μετά τις ενημερωτικές ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις, όπου το κοινό αλληλεπίδρασε με τους ομιλητές και στα δύο σύγχρονα θέματα.

*Ο Στρατηγός Krishnaswamy “Sundarji” Sundararajan  (28 Απριλίου 1928 – 8 Φεβρουαρίου 1999) ήταν ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού του Ινδικού Στρατού από το 1986 έως το 1988. Ήταν ο τελευταίος πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Ινδικού Στρατού.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας, είχε διοικήσει την Επιχείρηση Blue Star υπό τις εντολές της Indira Gandhi να καθαρίσει το ιερό Χρυσό Ναό . Ευρέως σεβαστός ως λόγιος πολεμιστής, θεωρήθηκε ως ένας από τους πιο υποσχόμενους στρατηγούς της Ανεξάρτητης Ινδίας . Εισήγαγε μια σειρά από τεχνολογικές πρωτοβουλίες στον Ινδικό Στρατό. Ανακρίθηκε επίσης για το ρόλο του στη σύσταση του οβιδοφόρου Bofors στο σκάνδαλο Bofors . Ως Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού, σχεδίασε και εκτέλεσε την Επιχείρηση Brasstacks , μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση, κατά μήκος των συνόρων του Ρατζαστάν .

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube