Weather Icon

Ο Μενέντεζ πιο μπροστά από την Ελλάδα: Όχι F-16 στην Τουρκία – Να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά

Ο Μενέντεζ πιο μπροστά από την Ελλάδα: Όχι F-16 στην Τουρκία – Να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά

Μενέντεζ: “Παραμένω κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία

Σταθερός στην άποψή του για την πώληση των αμερικανικών F-16 που ζητάει ο Ταγίπ Ερντογάν, παραμένει ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, επιμένοντας πως η Τουρκία δεν θα πάρει από τις ΗΠΑ αυτά που ζητάει για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της, μέχρι να “σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά της προς την Ελλάδα”.

Μιλώντας στο Politico, o πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σημείωσε πως η Τουρκία “πρέπει να σταματήσει τις υπερπτήσεις, πρέπει να επιτρέψει στον Οικουμενικό Πατριάρχη να ασκήσει τα δικαιώματά του ως θρησκευτικός ηγέτης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο”.

Επιπλέον, ο Μενέντεζ τάχθηκε υπέρ μιας μικρότερης σύμβασης εκσυγχρονισμού, αξίας 259 εκατομμυρίων δολαρίων, για τα F-16 που διαθέτει ήδη η Άγκυρα. Αυτή η εκπλήρωση της απαίτησης “είναι μόνο για να δημιουργηθεί διαλειτουργικότητα στην επικοινωνία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Θεωρώ ότι είναι ένας στόχος με αξία”, διευκρίνισε ο Μενέντεζ εξηγώντας γιατί έδωσε την έγκρισή του.

Όπως είπε, η απόφασή του να επιτρέψει την αναβάθμιση λογισμικού αεροηλεκτρονικής “δείχνει στην Τουρκία ότι αν αλλάξει στάση, η πόρτα δεν είναι κλειστή γι’ αυτήν”. Ωστόσο, τόνισε παραμένει αντίθετος στην πώληση νέων F-16.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής συνέδεσε την πώληση νέων μαχητικών στην Τουρκία και την αναβάθμιση των υφιστάμενων και με τη στάση της Άγκυρας όσον αφορά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Τόνισε πως αν από τις τουρκικές εκλογές βγει νικητής ο Ερντογάν, τότε θεωρεί πως θα είναι πιο εύκολο να πειστεί ο Τούρκος πρόεδρος και να αλλάξει στάση.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube