Weather Icon

O Μάικλ Ρούμπιν ξαναχτυπά! Εγκεφαλικά στην τουρκική κυβέρνηση – “Ο Ερντογάν κατακεραυνώνει τον Μπάιντεν και σιωπά για τον Πούτιν μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων! Γνωρίζουν ότι σκότωσαν 1,5 εκατομμύριο”

O Μάικλ Ρούμπιν ξαναχτυπά! Εγκεφαλικά στην τουρκική κυβέρνηση – “Ο Ερντογάν κατακεραυνώνει τον Μπάιντεν και σιωπά για τον Πούτιν μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων! Γνωρίζουν ότι σκότωσαν 1,5 εκατομμύριο”

Η αντιπαράθεση μεταξύ της απάντησης της κυβέρνησης Ερντογάν στον Λευκό Οίκο και το Κρεμλίνο δείχνει τον κυνισμό που υπάρχει. Ο Μπάιντεν έχει δίκιο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Επιμέλεια: ΧΑΚ

Μετά το άρθρο, στο οποίο αναρωτιέται τί θα γίνει αν πεθάνει ο Ερντογάν στην Τουρκία, ο Μάικλ Ρούμπιν επιστρέφει δριμύτερος με ένα νέο Blog, το οποίο κάνει μνεία στην Γενοκτονία των Αρμενίων, την αναγνώριση από τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Μπάιντεν, τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου έναντι του Αμερικανού ομόλογού του σε αντίθεση με τη σιωπή του για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα στο American Enterprise Institute τιτλοφορείται ως “Ο Ερντογάν κατακεραυνώνει τον Μπάιντεν και σιωπά για τον Πούτιν μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Ο Αμερικανός αναλυτής αποδίδει τη στάση του Ερντογάν σε δύο παράγοντες. Θεωρεί, ότι η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων ενισχύει τον αντιαμερικανισμό των Τούρκων, αλλά και ότι ο Ερντογάν φοβάται τον Πούτιν. Στο τέλος μάλιστα προτείνει την παραχώρηση αμυντικού εξοπλισμού στην Κύπρο και πολιτικών ελευθεριών στους Κούρδους της Σουδίας, για την ένταξη της οποίας στο ΝΑΤΟ η Άγκυρα θέτει εμπόδια. Το πάει όμως ακόμα παραπέρα προτείνοντας την τιμωρία της Τουρκίας με αναστολή κάθε στρατιωτικού προγράμματος προς την Άγκυρα μέχρι ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου να ζητήσουν συγγνώμη. Η ατάκα με την οποία, δε, κλείνει το άρθρο του είναι απολαυστική, καθώς χαρακτηρίζει αμφότερους “πολιτικούς τσαρλατάνους”.

Μάικλ Ρούμπιν πυροβολεί κατά ριπάς: «Τί θα συμβεί, αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας πεθάνει; -Μην κάνετε λάθος! Η βασιλεία του θα τελειώσει, με θάνατο, εξορία, φυλάκιση ή εκτέλεση»

Διαβάστε το άρθρο:

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τίμησαν τη μνήμη της 108ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για τρίτη φορά στην προεδρία του, εξέδωσε δήλωση . «Σήμερα, κάνουμε μια παύση για να θυμηθούμε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern -της γενοκτονίας των Αρμενίων- και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε.

Η τουρκική κυβέρνηση έπαθε εγκεφαλικό (σ.σ. χρησιμοποιεί τη λέξη “αποπληκτική” και πιθανότατα αναφέρεται στην εγκεφαλική αποπληξία, εγκεφαλικό επεισόδιο) . Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε τη δήλωση Μπάιντεν ως «απόπειρα πολιτικών τσαρλατάνων να διαστρεβλώσουν την ιστορία». Τα προηγούμενα χρόνια, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επικρίνει τον Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ήταν «αβάσιμη» και άνοιξε μια «βαθιά πληγή» στους δεσμούς των δύο χωρών. Δίκαιο. Το ότι η Τουρκία αρνείται τη Γενοκτονία των Αρμενίων δεν αποτελεί έκπληξη περισσότερο από το ότι το ιρανικό καθεστώς αρνείται το Ολοκαύτωμα . Σε ορισμένες χώρες, η ιδεολογία είναι βαθιά και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Αυτό που λέει τις τελευταίες ημέρες είναι η σιωπή Ερντογάν και Τσαβούσογλου απέναντι στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η κριτική της Τουρκίας στον Πούτιν για το θέμα ήταν ανύπαρκτη.

Νίκος Χριστοδουλίδης πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας: Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης δίνει ιερό αγώνα για την Γενοκτονία

Η αντιπαράθεση μεταξύ της απάντησης της κυβέρνησης Ερντογάν στον Λευκό Οίκο και το Κρεμλίνο δείχνει τον κυνισμό που υπάρχει. Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι οι Τούρκοι σκότωσαν 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους σε μια εσκεμμένη γενοκτονία.

Υπάρχουν δύο πιθανά κίνητρα για την ασυνέπεια του Ερντογάν. Πρώτον, βλέπει την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση του αντιαμερικανικού αισθήματος. Καθώς ο Ερντογάν είναι πιο κοντά στον Πούτιν πολιτικά , προσωπικά και οικονομικά , ο Τούρκος ηγέτης κάνει έναν διαφορετικό υπολογισμό απέναντι στη Μόσχα.

Η εναλλακτική ώθηση, αν και όχι αμοιβαία αποκλειόμενη, θα μπορούσε να είναι ότι ο Ερντογάν φοβάται τον Πούτιν. Ξέρει ότι μπορεί να χτυπήσει τον Μπάιντεν και τον Λευκό Οίκο χωρίς συνέπειες, αλλά το να μιλήσει για τον Πούτιν με τον ίδιο τόνο θα οδηγούσε σε άμεσο πόνο, τόσο φανερό όσο και κρυφό. Ο Ερντογάν μπορεί να διαφωνεί με τον Πούτιν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά ο φόβος του για τη Μόσχα οδηγεί στον σεβασμό του για τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν έχει δίκιο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν ο Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι είναι εάν ο καλύτερος τρόπος για να εξαναγκάσει κανείς τον σεβασμό της Τουρκίας είναι να προσφέρει στρατιωτικά πακέτα και προληπτικές παραχωρήσεις για τα πάντα, από την Κύπρο έως τις πολιτικές ελευθερίες που μπορούν να απολαμβάνουν οι Κούρδοι στη Σουηδία . Ίσως μια καλύτερη απάντηση στην πιο πρόσφατη ιδιοσυγκρασία της τουρκικής κυβέρνησης θα ήταν να καλέσει σπίτι τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τουρκία και να αναστείλει όλα τα στρατιωτικά πακέτα προς την Άγκυρα μέχρι να ζητήσουν συγγνώμη τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Τσαβούσογλου. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσει ο Λευκός Οίκος τους πραγματικούς πολιτικούς τσαρλατάνους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube