Weather Icon
ΟΗΕ , Τουρκία 5 Απριλίου 2023

Ο Ερντογάν ονειρεύεται μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Τουρκία

Ο Ερντογάν ονειρεύεται μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Τουρκία

Φωτ. αρχείου: Reuters

Ερντογάν: Επείγουσα ανάγκη μεταρρύθμισης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η συνολική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι «επείγουσα ανάγκη», μιλώντας μετά την τελετή του ιφτάρ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, γράφει το πρακτορείο Anadolu.

«Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με την οποία η μοίρα της ανθρωπότητας αποφασίζεται από μόνο πέντε χώρες, είναι αναποτελεσματική. Μια συνολική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι εξαιρετικά απαραίτητη», είπε ο κ. Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει υποσχεθεί στήριξη στην ελληνική υποψηφιότητα για τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για τη δυνατότητα εγκαθίδρυσης μιας «δίκαιης ειρήνης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα επιτρέψει «και στις δύο πλευρές να βρουν μια τιμητική διέξοδο [από την κατάσταση] και θα βγάλει την περιοχή από τη δίνη στην οποία έχει παρασυρθεί».

Πηγή: Anadolu, Ukrinform, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube