Αναλύσεις
Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Είπε μία μεγάλη κουβέντα ο Νίκος Δένδιας, διότι ο Μεβλούτ επιμένει στο παρελθόν: Δεν είμαστε αφελείς, όλα θα κριθούν μετά τις τουρκικές εκλογές

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Δένδιας, ένας σοβαρός πολιτικός, κατέθεσε χθες τις απόψεις του, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, για τη νέα περίοδο του διανύουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, και πρέπει να τον ακούσουμε.
Άλλωστε, αυτός είναι ο «αρχιτέκτονας» αυτής της νέας πορείας των σχέσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, και κάτι περισσότερο από εμάς γνωρίζει. Ακούει και τον ομόλογό του, τον γνωστό μπουνταλά Μεβλούτ Τσαβούσογλου και φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα …μισά.
Ο Τούρκος υπουργός θυμήθηκε στις Βρυξέλλες ότι έχει συμφέροντα η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο και βεβαίως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ενεργειακά «φρούτα» της θάλασσας από τα οποία θέλει μερίδιο. Δήλωσε τα εξής που δημοσίευσε μόνο η ιστοσελίδαμας (ΕΔΩ) -τα υπόλοιπα ΜΜΕ αρκέστηκαν στην προβολή των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια –τόνισε ο Τσαβούσογλου- να παραμελήσουμε την αμυντική μας βιομηχανία, την οποία παρακολουθούμε να αναπτύσσεται σαν κόρη οφθαλμού, και τo Kόκκινο Μήλο και το εθνικό αυτοκίνητο Togg. Κι από την άλλη, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Λιβύη».
Όταν, λοιπόν, ο Τσαβούσογλου κάνει τέτοιες δηλώσεις, πως να μην είναι προσεκτικός ο κ. Δένδιας; Τι άλλο μας είπε ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών, για να μην ξεχνιόμαστε από την αγαλλίαση της “νέας τάξης” πραγμάτων στα ελληνοτουρκικά;
- Δήλωσε ότι η Τουρκία όχι μόνο διασφαλίζει τον εαυτό της μέσω της ενεργειακής της πολιτικής, αλλά και συμβάλλει στη μείωση της ενεργειακής κρίσης στον κόσμο, δεν επιτρέπει τετελεσμένα στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, επιδιώκει τη δίκαιη κατανομή (των πόρων) και μεσολαβεί για τη λύση των παγκόσμιων προβλημάτων.
Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει υπογραμμίσει πάντοτε το μήνυμα της, ιστορικά, εθνικά, ότι εφόσον η Τουρκία τείνει χείρα φιλίας, η χώρα μας θα ανταποκριθεί. Και περιμένει βεβαίως την ανάλογη ανταπόκριση και από τους Τούρκους, διότι δεν έχουν μπέσα και ουδείς μπορεί να τους εμπιστευθεί.
Μίλησε για τεράστια αλλαγή της Τουρκίας μετά τους σεισμούς, η οποία ασφαλώς είναι καλοδεχούμενη.
Και όταν ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται τη στροφή της Τουρκίας, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι η εμπιστοσύνη αναπτύσσεται με τον καιρό, τονίζοντας ότι δεν είναι η Ελλάδα που απειλεί και διεκδικεί. Η Τουρκία είναι αυτή που ισχυρίζεται ότι είναι δικά της τα ελληνικά νησιά, που βεβαίως δεν είναι.
«Δεν είμαστε αφελείς», τόνισε ο κ. Δένδιας και έδειξε το τέλος της προεκλογικής περιόδου της Τουρκίας στις 14 Μαϊου. Τότε θα κριθούν όλα.
- Αν χάσει ο Ερντογάν, θα αναλάβουν την εξουσία οι Κεμαλιστές, οι οποίοι και αυτοί απαιτούν τα νησιά μας. Αν κερδίσει, ο Τούρκος πρόεδρος θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις του. Θα συνεχίσει τη νέα πορεία στην οποία «περπατά» προεκλογικά; Ή θα δούμε τον γνωστό αλήτικο εαυτό του.
«Εκεί θα δούμε ποιες είναι οι προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης που θα προκύψει από την κρίση του τουρκικού λαού και πώς θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε μπροστά», σημειώνει ο κ. Δένδιας. Αν οι Τούρκοι συμπεριφερθούν ως κανονικοί σύμμαχοι, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί με μία χείρα φιλίας.
Ο Έλληνας υπουργός θύμισε ότι πριν από τους σεισμούς, κάθε μέρα υπήρχαν υπερπτήσεις, παραβιάσεις του εναέριου χώρου, των χωρικών υδάτων. Όλα αυτά σταμάτησαν, λέει και έχει δίκιο.
- «Δεν υπάρχει καν τουρκική πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Υπάρχει γενικά μια πλήρης αλλαγή της τουρκικής στάσης. Έχει αλλάξει τελείως η ρητορική. Δεν εκτοξεύονται ούτε ύβρεις, ούτε απειλές, ούτε οτιδήποτε άλλο εναντίον της Ελλάδας», τονίζει.
Βεβαίως, στην Κύπρο δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η τουρκική κατοχή είναι εκεί και οι εγκάθετοι της Άγκυρας στα κατεχόμενα συνεχίζουν να απειλούν, με πρώτο τον παράνομο «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Απαιτούν τη διχοτομική λύση των «δύο κρατών» και δεν υποχωρούν ούτε πόντο από αυτή την απαράδεκτη διευθέτηση.
Υποθετικά μιλώντας. Εάν όντως ο Ερντογάν ομιλεί σοβαρά και επιδιώκει την επικράτηση της ειρήνης με την Ελλάδα, τι θα γίνει με την Κύπρο; Θα αφεθεί στην κατάσταση την οποία βρίσκεται από τον μαύρο Ιούλη του 1974, ή θα επιβληθεί μία φιλοτουρκική λύση για να …ησυχάσει η ελίτ των Αθηνών, που δεν κρύβει ότι δεν νοιάζεται για το νησί; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα.
https://hellasjournal.com/2023/04/ipe-mia-megali-kouventa-o-nikos-dendias-dioti-o-mevlout-epimeni-sto-parelthon-den-imaste-afelis-ola-tha-krithoun-meta-tis-tourkikes-ekloges-video/

Αναλύσεις
Καμπουρίδης: Το πιθανότερο σενάριο πίσω από τη Μονή στο Σινά
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος δεν μπορεί να ελέγξει όλους τους μηχανισμούς του κράτους, καθώς έχουν αλωθεί από τους μουσουλμάνους, που υποστηρίζει και προστατεύει η Τουρκία.

Το πιθανότερο σενάριο γύρω από το πρόβλημα στην Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, είναι να υπάρχει δάκτυλος της Τουρκίας, λέει στον star fm και την εκπομπή “Ήρθε η Ώρα”, ο πρώην ακόλουθος στην Άγκυρα, αντιστράτηγος εα Λάζαρος Καμπουρίδης.
Γιατί όπως εξηγεί ο Αιγύπτιος πρόεδρος δεν μπορεί να ελέγξει όλους τους μηχανισμούς του κράτους, καθώς έχουν αλωθεί από τους μουσουλμάνους, που υποστηρίζει και προστατεύει η Τουρκία. Χρειάζεται σκληρή εξωτερική πολιτική και διπλωματία ώστε να αναδειχθεί η προσβολή που έχει γίνει, σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο και Χριστιανικό προσκύνημα, παγκόσμιας κλίμακας.
Για την Τουρκική άσκηση Αστέρι της Ανατολίας που είναι σε εξέλιξη και δεσμεύει όλο και μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, είναι απόρροια του δόγματος της Γαλάζιας πατρίδας τονίζει ο κ.Καμπουρίδης.
Πρόκειται για ένα αφήγημα το οποίο υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις οι Τούρκοι.
Αναλύσεις
Συμμαχία που θα “πονέσει” την Τουρκία
Συνέντευξη του πρέσβη ε.τ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου στη Βεργίνα Τηλεόραση

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Πρέπει να εμβαθύνουμε τη συμμαχία με την Ινδία, με ασκήσεις στο Αιγαίο. Το Νέο Δελχί δηλώνει πρόθυμο να μας υποστηρίξει απέναντι στην Τουρκία. Βλακεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η είσοδος της Τουρκίας στον κανονισμό SAFE αλλά και η γενικότερη διαχείριση της κατάστασης με την Ουκρανία. Υπονομεύει την προσπάθεια των ΗΠΑ για ειρήνη.
Αναλύσεις
Το Πακιστάν ζήτησε στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα!
Αποκαλυπτική συνέντευξη του πρέσβη ε.τ. Ελευθέριου Καραγιάννη στον Παντελή Σαββίδη

Ελευθέριος Καραγιάννης: Εάν γίνουν οι κατάλληλες προσεγγίσεις, γιατί οι Τούρκοι σύνηψαν σχέση με το Πακιστάν από την ανεξαρτησία του όχι για λόγους θρησκείας αλλά για γεωπολιτικά συμφέροντα, θα ωφελούταν η Ελλάδα.
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική5 ημέρες πριν
Ανατροπή στην ανατροπή! Ο Σίσι βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το Σινά – Καμία προσβολή της μοναδικής και ιερής θρησκευτικής θέσης της Μονής -Δεν αλλάζει πουθενά το καθεστώς
-
Άμυνα4 εβδομάδες πριν
Χειρουργική επιχείρηση! Η Ινδία χτύπησε το Πακιστάν με SCALP και HAMMER που εκτοξεύτηκαν από Rafale
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Διεθνή4 εβδομάδες πριν
Ινδός στρατηγός απειλεί με πυρηνικό αφανισμό την Τουρκία
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Με την ουρά στα σκέλια! Φιντάν: Η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με το Ισραήλ στη Συρία