Μακρόν και Ντερ Λάιεν θα τα “πούνε” στο Παρίσι, πριν μεταβούν στο Πεκίνο

Μακρόν και Ντερ Λάιεν θα τα “πούνε” στο Παρίσι, πριν μεταβούν στο Πεκίνο

Συνάντηση Φον ντερ Λάιεν – Μακρόν στο Παρίσι πριν το ταξίδι τους στην Κίνα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για ένα γεύμα εργασίας την Τρίτη, ανακοίνωσε η Επιτροπή, καθώς οι δύο τους προετοιμάζονται για ένα κοινό ταξίδι στην Κίνα αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφτεί την Κίνα από τις 5 έως τις 7 Απριλίου. 

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μάμερ ανέφερε σε tweet τη Δευτέρα ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν θέματα όπως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο ενεργειακός τομέας και οι προετοιμασίες για τα ταξίδια τους στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής συνάντησης με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Πριν από την επίσκεψή της στην Κίνα αυτή την εβδομάδα με τον Μακρόν, η φον ντερ Λάιεν έκανε μια νηφάλια αξιολόγηση των κινεζικών πολιτικών, λέγοντας ότι η Κίνα γίνεται πιο καταπιεστική στο εσωτερικό και πιο διεκδικητική στο εξωτερικό, αντικαθιστώντας μια εποχή μεταρρυθμίσεων και ανοίγματος με μια εποχή ασφάλειας και ελέγχου, όπου οι εταιρείες στην Κίνα υποχρεούνται να βοηθούν τις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών του κράτους.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube