Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα , Ουκρανία , Ρωσία 26 Απριλίου 2023

Λευκός Οίκος: «Καλωσορίζει» την επικοινωνία Σι-Ζελένσκι

Λευκός Οίκος: «Καλωσορίζει» την επικοινωνία Σι-Ζελένσκι

Φωτ: ASSOCIATED PRESS / αρχείου

«Νωρίς να μιλάμε για ειρήνη»

Ο Λευκός Οίκος «καλωσορίζει» την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Λευκός Οίκος «καλωσορίζει» την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας, όμως, ότι είναι πολύ νωρίς ώστε να συμπεράνει κανείς εάν θα συνδράμει σε μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, απάντησε στους δημοσιογράφους ότι η τηλεφωνική επικοινωνία «αποτελεί μια θετική εξέλιξη», όμως σχετικά με το αν θα μπορούσε να αποτελέσει μια ουσιαστική κίνηση προς την ειρήνη, απάντησε πως «δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε ακόμα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι είχε μια «μακρά και ουσιαστική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ηγέτη, Σι Τζινπίνγκ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα δώσει ώθηση στις σχέσεις του Κιέβου με το Πεκίνο.

«Είχα ένα μακρύ και ουσιαστικό τηλεφώνημα με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ», έγραψε στο Twitter.

«Πιστεύω ότι αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς και ο διορισμός του πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Κίνα, θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων»

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επαφή των δύο ανδρών από τότε που ο στρατός του Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία

Πηγή: Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube