Weather Icon

Κύπρος – Chevron: Σε νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα «Αφροδίτη» προχωρά ο αμερικανικός κολοσσός

Κύπρος – Chevron: Σε νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα «Αφροδίτη» προχωρά ο αμερικανικός κολοσσός

(AP Photo/Petros Karadjias, File)

Εκτός από την Chevron και η ιταλική ΕΝΙ προσωρά σε επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου, είπε ότι για τους στόχους «Κρόνος» και «Ζευς», που βρίσκονται κοντά σε υποδομές της Αιγύπτου, υπάρχει προγραμματισμός για επιβεβαιωτική γεώτρηση από την εταιρεία ENI προς το τέλος του 2023.

Σε νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ αναμένεται να προχωρήσει η εταιρεία Chevron.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου, είπε ότι για αυτόν τον σκοπό άρχισε η μετακίνηση πλωτού γεωτρύπανου προς την κυπριακή ΑΟΖ ώστε να επιβεβαιώσει τις εκτιμώμενες ποσότητες του κοιτάσματος. Στο εν λόγω σημείο έχουν προηγηθεί δύο επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις.

Ο Γ. Παπαναστασίου ανέφερε ακόμη ότι για τους στόχους «Κρόνος» και «Ζευς», οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε υποδομές της Αιγύπτου, υπάρχει προγραμματισμός για επιβεβαιωτική γεώτρηση και από την εταιρεία ENI προς το τέλος του χρόνου, ίσως και αρχές του 2024.

Οπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε παράλληλα ότι το υπουργείο έχει προτείνει τρίτη εναλλακτική λύση για αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη», είτε με σταθμό υγροποίησης είτε με πλωτή μονάδα αεριοποίησης, για σκοπούς ασφάλειας της προμήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube