Weather Icon

Κώστας Πικραμένος: Το Anadolu στο Αιγαίο και εμείς τον… Κασιδιάρη

Κώστας Πικραμένος: Το Anadolu στο Αιγαίο και εμείς τον… Κασιδιάρη

Κώστας Πικραμένος: Το Anadolu στο Αιγαίο και εμείς τον… Κασιδιάρη

Ο Κώστας Πικραμένος, Διευθυντής Ερευνών της CP Consulting με έδρα τη Μασσαλία, εμπειρογνώμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδικός σε θέματα Υπηρεσιών Πληροφοριών και Ισλαμικών Δομών, μιλάει στο 98.4μ ε αφορμή και το νέου του βιβλίο, “Εθνική Ασφάλεια: Μύθοι και Πραγματικότητα”, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 :

1) Στην Τουρκία υπάρχει ΣΕΑ και Κόκκινη Βίβλος οπότε οι δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν με εκπλήσσουν… Αυτά να τα βλέπουν στην Αθήνα που επενδύουν στη διπλωματία των σεισμών

2) Οι διαρροές εγγράφων του Πενταγώνου έχουν δημιουργήσει κακό κλίμα σε ιστορικούς συμμάχους των ΗΠΑ όπως Ν. Κορέα, Ισραήλ και Αίγυπτο.

3) Το Κλείσιμο του Λαυρίου δεν αλλάζει κάτι καθώς οι Τούρκοι μας κατηγορούν ήδη για υπόθαλψη Γκιουλενιστων…

4) Το Αναντολου θα βολτάρει στο Αιγαίο για να προκαλεί ψυχολογικό άγχος στους νησιώτες και αμηχανία στην Αθήνα…Επιχειρησιακά αντιμετωπίζεται άμεσα από τα ελληνικά υποβρύχια 214

5) Στα νησιά τα κενά στην αεράμυνα είναι τεράστια καθώς τα υφιστάμενα συστήματα καταρρίπτουν ελικόπτερα και μαχητικά χαμηλού υψομέτρου….Για τους πύραυλους, τα drone καμικάζι και τα λοιπά αεροχήματα τα αντίμετρα δεν επαρκούν….

6) Η υπόθεση των Πακιστανών δεν μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 187Α του ΠΚ περί τρομοκρατικής οργάνωσης

7) Αναμένουμε απόφαση για το κλείσιμο ή μη του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία ενώ το πάλαι ποτέ κόμμα του Ετσεβίτ θα στηρίξει την συμμαχία Ερντογάν-Μπαχτσελί.

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει Εθνική Στρατηγική; Οι απαντήσεις στο νέο βιβλίο “Εθνική Ασφάλεια – Μύθοι και Πραγματικότητα”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube