Ευρωπαϊκή Ένωση , Ινδία 23 Απριλίου 2023

Κοινή συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ινδίας στις αερομεταφορές

Κοινή συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ινδίας στις αερομεταφορές

O υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Τζιοτιραντίτιγια Σίντια  κάλεσε τους παράγοντες του κλάδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να γίνουν μέρος της ταχύτερα αναπτυσσόμενης αγοράς αερομεταφορών στον κόσμο στην ομιλία του, στη Σύνοδο Αεροπορίας ΕΕ-Ινδίας που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί το διήμερο 20-21 Απριλίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, υπεγράφη δήλωση προθέσεων μεταξύ της Αρχής του Αεροδρομίου της Ινδίας και της Eurocontrol.

Υπογράφηκε επίσης μνημόνιο μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας (DGCA) και της Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στενότερη συνεργασία.

 «Η Ινδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μοιράζονται ισχυρές ιστορικές σχέσεις που συνεχίζουν να αναπτύσσονται σήμερα στην πλάτη της ισχυρής φυσικής, ψηφιακής και διαπροσωπικής συνδεσιμότητας, με τη βοήθεια της αεροπορικής βιομηχανίας», ανέφερε ο Ινδός πρωθυπουργός και κάλεσε εταιρείες από την ΕΕ να συνεργαστούν με την Ινδία στη δημιουργία προσαρμοστικών τεχνολογιών και να υποστηρίξουν τον στόχο της αντιμετώπισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο Σίντια υποστήριξε, ότι η ινδική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει λάβει πολλά μέτρα για την προώθηση της κατασκευής αεροσκαφών στη χώρα, ενώ υπάρχουν μεταρρυθμίσεις για τις διαδικασίες επισκευής και συντήρησης (MRO).

Όσον αφορά την πράσινη ενέργεια, ο Ινδός υπουργός τόνισε, τα αεροδρόμια της χώρας μέχρι το 2024 θα χρησιμοποιούν 100 % πράσινη ενέργεια για να πετύχουν μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2030. Υποστήριξε επίσης, ότι 25 αεροδρόμια χρησιμοποιούν ήδη 100% εκατό πράσινη ενέργεια και πρόσθεσε ότι η Ινδία στοχεύει να κάνει 121 αεροδρόμια μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2025.

«Έχουμε εξουσιοδοτήσει επίσης τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως μέρος των εγγράφων προσφοράς για τα επερχόμενα αεροδρόμια. Εργαζόμαστε επίσης για την ενθάρρυνση της χρήσης Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου. Οι χειριστές των ινδικών αεροπορικών εταιρειών έχουν ήδη πραγματοποιήσει πτήσεις επίδειξης χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα σε συνδυασμό με ATF». δήλωσε ο Σίντια στη Σύνοδο Κορυφής Αεροπορίας ΕΕ-Ινδίας.

Η σύνοδος κορυφής επικεντρώνεται στις σχέσεις αεροπορικών μεταφορών ΕΕ-Ινδίας και στις κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες των δύο περιοχών, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης της εναέριας κυκλοφορίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού, της αύξησης της βιωσιμότητας, της διατήρησης της ασφάλειας και της ανάπτυξης συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Στέγασης της Σουηδίας, Ανδρέας Κάρλσον μίλησε στη σύνοδο κορυφής όπου στάθηκε στις ιστορικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ινδίας και ΕΕ.

«Είμαι βέβαιος ότι έχουμε ένα λαμπρό μέλλον μαζί με ακόμη ισχυρότερη συνεργασία και συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Ινδίας» υπογράμμισε ο Σκανδιναβός πολιτικός. Η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντίνα Βαλεάν είπε:

«Από τις εμπορικές ευκαιρίες, μέχρι την ασφάλεια και την ασφάλεια των αερομεταφορών, τη βιωσιμότητα, τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας ή την προστασία των καταναλωτών, οι κοινές μας εμπειρίες, καθώς και οι κοινοί μας στόχοι, μας κάνουν φυσικούς συνεργάτες».

Ο Valean είπε επίσης ότι έχουν ήδη μια “επιτυχημένη ιστορία” εταιρικής σχέσης και συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η αεροπορία θα γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες. Ο Rajiv Bansal, Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι ο τομέας των αερομεταφορών της Ινδίας αναπτύσσεται ραγδαία και προετοιμάζονται για καλύτερη υποδομή και καλύτερη συνδεσιμότητα, με ανανεωμένη εστίαση στην καινοτομία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube