Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 27 Απριλίου 2023

Κίνα: Η Ταϊβάν προσκαλεί «λύκους στο σπίτι της» με το φόρουμ της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ

Κίνα: Η Ταϊβάν προσκαλεί «λύκους στο σπίτι της» με το φόρουμ της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ

Φόρουμ Αμυντικής Βιομηχανίας Ταϊβάν-ΗΠΑ στην Ταϊπέι

Πηγή Άρθρου: Reuters, liberal.gr

Η Κίνα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Ταϊβάν προσκαλεί «λύκους» στο σπίτι της με τη φιλοξενία φόρουμ της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας την επόμενη εβδομάδα, καθώς και ότι η αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία επιδιώκει να εξάγει πόλεμο για κέρδη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο σημαντικότερος προμηθευτής όπλων της Ταϊβάν, όπως ισχυρίζεται η Κίνα, παρά την έλλειψη επίσημων διπλωματικών σχέσεων και το ζήτημα αποτελεί συχνή πηγή έντασης μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Ταϊβάν διοργανώνει, μαζί με το Συμβούλιο Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου της Ταϊβάν, το Φόρουμ Αμυντικής Βιομηχανίας Ταϊβάν-ΗΠΑ στην Ταϊπέι την Τετάρτη, συγκεντρώνοντας εταιρείες των ΗΠΑ και της Ταϊβάν για να συζητήσουν τη συνεργασία.

Η Κίνα ήταν «εξαιρετικά ανήσυχη» όταν έμαθε για το φόρουμ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ταν Κεφέι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Αυτά τα “στρατιωτικο-βιομηχανικά συγκροτήματα” των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν πάντα πρόθυμα να πουλήσουν όπλα σε όλο τον κόσμο και να εξάγουν πολέμους, επιδιώκοντας απροσδόκητα κέρδη», ανέφερε.

«Καταστροφική» η πρακτική της Ταϊβάν

«Η πρακτική των αρχών του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος να φέρνουν τους λύκους στο σπίτι είναι αποκρουστική και θα είναι βαθιά καταστροφική για τους συμπατριώτες της Ταϊβάν», πρόσθεσε ο Ταν, αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Στίβεν Ράντερ, πρώην διοικητής των δυνάμεων των πεζοναυτών των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση της Ταϊπέι.

Η Κίνα εντείνει τις στρατιωτικές δραστηριότητές της γύρω από την Ταϊβάν για να εξαναγκάσει το δημοκρατικά διοικούμενο νησί να αποδεχθεί την κυριαρχία του Πεκίνου.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν απορρίπτει τις εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας και υποστηρίζει ότι μόνο ο λαός του νησιού μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube