Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα , Ουκρανία , Ρωσία 26 Απριλίου 2023

Κίνα: Η Ουκρανία θέλει κατάπαυση πυρός, όχι νέα όπλα

Κίνα: Η Ουκρανία θέλει κατάπαυση πυρός, όχι νέα όπλα

Σταματήστε τώρα τις παραδόσεις όπλων

Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη λέει η Κίνα

Την θέση πως η Ουκρανία αυτό που χρειάζεται είναι κατάπαυση του πυρός και όχι περισσότερα όπλα διατύπωσε ο Κινέζος πρέσβης στη Ρωσία, Zhang Hanhui, ο οποίος διαβεβαίωσε πως το Πεκίνο θα συνεχίσει να έχει στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

«Πιστεύουμε ότι, πρώτα απ ‘όλα, απαιτείται κατάπαυση του πυρός. Οποιεσδήποτε συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται ειρηνικά. Η κατάπαυση του πυρός απαιτεί διακοπή της προμήθειας όπλων. Οι πυρκαγιές πρέπει να σβήνουν με νερό, όχι με καυσόξυλα. Δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» υποστήριξε ο Κινέζος πρέσβης.

Όπως είπε, η Κίνα θα συνεχίσει να διατηρεί στενή επικοινωνία και συνεργασία με όλα τα μέρη για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία.

«Είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε στενές επαφές και συνεργασία με όλα τα μέρη και θα καταβάλλουμε κοινές προσπάθειες για διαβουλεύσεις για τη δημιουργία συνθηκών για ειρηνικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία» επισήμανε ο Κινέζος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube