Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 27 Απριλίου 2023

Και η τουρκική αντιπολίτευση σκοπεύει να ενισχύσει τις σχέσεις με τη Ρωσία

Και η τουρκική αντιπολίτευση σκοπεύει να ενισχύσει τις σχέσεις με τη Ρωσία

Δύσκολα η Τουρκία θα απομακρυνθεί από τη Ρωσία

H αμοιβαία μας θέση ως γείτονες στην περιοχή και η μακροχρόνια ιστορία της αλληλεπίδρασης είναι πιο σημαντικοί παράγοντες από τις τρέχουσες συμμαχικές σχέσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Καλού Κόμματος

Η τουρκική αντιπολίτευση σκοπεύει να συνεχίσει να αναπτύσσει τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία εάν κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου, αλλά θα τονίσει τη θεσμική πλευρά των διμερών αλληλεπιδράσεων, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ahmet Kamil Erozan, αντιπρόεδρος του IYI Parti (Το Καλό Κόμμα).

«Έξι αντιπολιτευόμενα κόμματα έχουν εκπονήσει έναν πολιτικό οδικό χάρτη. Το περιεχόμενό του αντικατοπτρίζει επίσης το θέμα των σχέσεων με τη Ρωσία. Αυτές οι σχέσεις θα ενισχυθούν στις αρχές της ισότητας, του ισορροπημένου και εποικοδομητικού διαλόγου σε θεσμικό επίπεδο. Στην εξωτερική μας πολιτική, αμοιβαία Τα συμφέροντα και οι προτεραιότητες θα καθοριστούν από τον προσανατολισμό καθώς και από μια ρεαλιστική προσέγγιση και την κοινή λογική», είπε.

Σύμφωνα με τον Erozan, όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, η αμοιβαία μας θέση ως γείτονες στην περιοχή και η μακροχρόνια ιστορία της αλληλεπίδρασης είναι πιο σημαντικοί παράγοντες από τις τρέχουσες συμμαχικές σχέσεις της Τουρκίας, για παράδειγμα με το ΝΑΤΟ.

Η εγγύτητα πιο σημαντική από τις συμμαχίες

«Μερικές φορές, η εγγύτητα των χωρών μπορεί να είναι πιο σημαντική από τις συμμαχικές σχέσεις. Και πρέπει να προχωρήσουμε με την κατανόηση αυτού του γεγονότος. Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία χρονολογούνται από το 1492, περισσότερο από πέντε αιώνες πριν. Η Αμερική δεν ήταν καν στο χάρτη τότε», σημείωσε.

Ο αξιωματούχος του κόμματος επεσήμανε ότι «κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε αιώνων, η Τουρκία έμαθε καλά πώς είναι η Ρωσία και η Ρωσία έχει επίσης εξοικειωθεί καλά με την Τουρκία».

«Ναι, είχαμε πολέμους. Ωστόσο, σε ιστορική κλίμακα που εκτείνεται σε πέντε αιώνες, κατέλαβαν μόνο ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα», επανέλαβε.

Ο Erosan σημείωσε ότι «τώρα υπάρχει κρίση στην περιοχή» για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι λόγω των γεωγραφικών συνθηκών και της σταθερής σχέσης της με τη Μόσχα, η Άγκυρα «αναγκάζεται να οριοθετήσει αυτές τις σχέσεις με τη Ρωσία με διαφορετικό τρόπο», λόγω, μεταξύ άλλων, «στον υψηλό βαθμό εξάρτησης της Τουρκίας από τη Ρωσία, ιδίως σε σχέση με ενεργειακά προϊόντα».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube