Weather Icon
Video , ΗΠΑ , Ιαπωνία , Ινδία , Ρωσία 11 Απριλίου 2023

ΗΠΑ και Ινδία ξεκινούν κοινές αεροπορικές ασκήσεις! Παρατηρήτρια η Ιαπωνία

ΗΠΑ και Ινδία ξεκινούν κοινές αεροπορικές ασκήσεις! Παρατηρήτρια η Ιαπωνία

Ξεκινά η άσκηση “Cope India 23”, μια διμερής αεροπορική άσκηση μεταξύ της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) και της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF), η οποία διεξάγεται στους σταθμούς της Πολεμικής Αεροπορίας Arjan Singh (Panagarh) , Καλαϊκούντα και Άγρα. Η άσκηση έχει στόχο να ενισχύσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των δύο Πολεμικών Αεροποριών και να μοιραστεί τις βέλτιστες πρακτικές τους.


Η πρώτη φάση της άσκησης ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2ο23. Αυτή η φάση της άσκησης θα επικεντρωθεί στην αεροπορική κινητικότητα και θα περιλαμβάνει τη μεταφορά αεροσκαφών και πόρων των Ειδικών Δυνάμεων και από τις δύο Πολεμικές Αεροπορίες. Και οι δύο πλευρές θα τοποθετήσουν τα αεροσκάφη C-130J και C-17, με την USAF να χειρίζεται και ένα MC-130J.

Η άσκηση περιλαμβάνει επίσης την παρουσία πληρώματος αεροσκαφών της Ιαπωνικής Αεροπορικής Δύναμης Αυτοάμυνας, που θα συμμετάσχουν με την ιδιότητα των παρατηρητών.

Η ινδική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε πρόσφατα σε πολλαπλές πολυεθνικές ασκήσεις στις οποίες συμμετείχαν και οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της EX Desert Flag στα ΗΑΕ και της Ex Cobra Warrior στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η άσκηση επιτόπιας εκπαίδευσης επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας ΗΠΑ-Ινδίας αξιοποιώντας τις υπάρχουσες ικανότητες, τις τακτικές του πληρώματος αεροσκαφών και την απασχόληση δύναμης.

Το Cope India ξεκίνησε το 2004 ως άσκηση εκπαίδευσης μαχητών που πραγματοποιήθηκε στον Air Station Gwalior, στην Ινδία.

Η άσκηση έχει εξελιχθεί ώστε να ενσωματώνει ανταλλαγές ειδικών θεμάτων, εκπαίδευση εναέριας κινητικότητας, εκπαίδευση αεροδρομίου και ασκήσεις μεγάλης δύναμης, εκτός από ασκήσεις εκπαίδευσης μαχητών.

Η τελευταία έκδοση της πραγματοποιήθηκε το 2019.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης καταβάλει προσπάθειες για να έχουν στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς με τις ινδικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν παραδοσιακά υλικό ρωσικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένης της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού κυρίως.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube