REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 7 Απριλίου 2023

ΗΠΑ: Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα με ευαίσθητες πληροφορίες για την Ουκρανία

ΗΠΑ: Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα με ευαίσθητες πληροφορίες για την Ουκρανία

Τα έγγραφα φέρουν ημερομηνία Μαρτίου 2023 και αφορούν μεταξύ άλλων το χρονοδιάγραμμα παράδοσης όπλων

Έρευνα για το πώς διέρρευσαν κρίσιμες απόρρητες πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τη στρατηγική στήριξης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία διενεργεί το αμερικανικό Πεντάγωνο, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή καθώς οι Ουκρανοί φέρονται έτοιμοι να εξαπολύσουν την αντεπίθεση τους για την ανακατάληψη εδαφών, η οποία αναμένεται να καθορίσει και το μέλλον και την τύχη του πολέμου.

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως οι απόρρητες πληροφορίες δημοσιοποιήθηκαν μέσω ιδιαίτερα δημοφιλών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Telegram.

«Γνωρίζουμε τις πληροφορίες του Τύπου σχετικά με μηνύματα που δημοσιοποιήθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το υπουργείο εξετάζει το θέμα» είπε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Sabrina Singh, τη στιγμή που πολλοί αναλυτές αναφέρουν πως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια σημαντική νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο συλλογής πληροφοριών.

Καμία αναφορά στην ημερομηνία αντεπίθεσης

Τα διαβαθμισμένα αυτά απόρρητα έγγραφα δεν περιέχουν πληροφορίες για το πώς, πότε  και που σκοπεύει η Ουκρανία να εξαπολύσει την αντεπίθεση της, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί και το μείζον ερώτημα και η οποία εκτιμάται πως είναι θέμα εβδομάδων, αν και Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν πως μπορεί να είναι και θέμα ωρών.

Σε κάθε περίπτωση περιέχουν στοιχεία και πληροφορίες που αναμφίβολα μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες σε κάποιον ειδικό αναλυτή ή στρατιωτικό αξιωματούχο.

Ευαίσθητες πληροφορίες

Όπως αναφέρεται, τα έγγραφα αυτά, τα οποία φέρουν ημερομηνία 1η Μαρτίου, αφορούν διάφορα κρίσιμα θέματα και ευαίσθητες πληροφορίες.
Για παράδειγμα αφορούν τον ρυθμό με τον οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυρομαχικά των αμερικανικών κινητών εκτοξευτήρων ρουκετών Himars και άλλων οπλικών συστημάτων, το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων όπλων ή των εκπαιδεύσεων που παρέχει η Δύση στους στρατιώτες του Κιέβου ενώ περιέχονται διαγράμματα και χάρτες.

Δημιουργούνται 12 ταξιαρχίες

Επιπλέον, επισημαίνεται πως δημιουργούνται 12 ουκρανικές ταξιαρχίες, από τις οποίες οι 9 εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται από τις ΗΠΑ και ότι αυτές χρειάζονταν 250 άρματα μάχης και περισσότερα από 350 μηχανοκίνητα οχήματα. Μάλιστα αναφέρεται πως οι 6 ταξιαρχίες θα είναι έτοιμες έως τις 31 Μαρτίου και οι υπόλοιπες έως τις 30 Απριλίου. Κατά τους αναλυτές, μια ουκρανική ταξιαρχία αποτελείται από 4.000 με 5.000 στρατιώτες.

Παραποίηση αριθμού θυμάτων

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως κάποια από τα έγγραφα αυτά που είναι διαβαθμισμένα ως «άκρως απόρρητα» κυκλοφόρησαν σε διάφορα φιλορωσικά κυβερνητικά κανάλια. Μάλιστα, στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως ορισμένα από αυτά τα έγγραφα φαίνεται να έχουν αλλοιωθεί στο πλαίσιο μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης από τη Ρωσία.

Όπως για παράδειγμα, το έγγραφο που αφορά τις απώλειες στο πεδίο της μάχης, στο οποίο οι θάνατοι των Ουκρανών φαίνεται να έχουν μεγιστοποιηθεί και αυτοί των Ρώσων να έχουν μειωθεί. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για 16.000 με 17.500 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες και για 71.500 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες

Άγνωστος ο αντίκτυπος

Αμερικάνοι ειδικοί τονίζουν ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ακόμα ποιος είναι ο αντίκτυπος της δημοσίευσης αυτών των εγγράφων, τη στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει πώς αυτά κατέληξαν στα social media. Σε κάθε περίπτωση γίνεται λόγος για μια μεγάλη επιτυχία από την πλευρά της Ρωσίας όσον αφορά τον πόλεμο στη συλλογή πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube