REAL TIME |

Weather Icon
Ρουμανία , Τουρκία 28 Απριλίου 2023

Η Ρουμανία αγοράζει 18 Bayraktar από την Τουρκία

Η Ρουμανία αγοράζει 18 Bayraktar από την Τουρκία

Η Baykar θα βάλει στα ταμεία της 290 εκατομμύρια ευρώ

Η Ρουμανία υπέγραψε συμβόλαιο αγοράς με την Τουρκία για την αγορά 18 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αξίας 290 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρέσβης στο Βουκουρέστι, Οζγκιούρ Κιβάντς Αλτάστ.

Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τις προσπάθειες στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Ρουμανίας μέχρι το 2040, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε να υλοποιηθεί το προηγουμένως εγκριθέν από το κοινοβούλιο της Ρουμανίας πρόγραμμα για απόκτηση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Τώρα υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία.

“Ο φίλος μας, γείτονας στη Μαύρη Θάλασσα και σύμμαχος του ΝΑΤΟ, Ρουμανία, προσθέτει το Bayraktar TB2 στο απόθεμά του. Αυτή η στρατηγική ικανότητα, η οποία έχει κερδίσει πολλές μάχες, είναι ένα νέο σημάδι της στρατηγικής μας συνεργασίας με τη Ρουμανία”, έγραψε στο Twitter ο Τούρκος πρέσβης στο Βουκουρέστι.

Το Bayraktar TB2 θα υποστηρίξει τις ρουμανικές χερσαίες δυνάμεις για τη δημιουργία “ευέλικτων δομών δυνάμεων, με ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων ειδικά για τον 21ο αιώνα”.

Πέρυσι, το Βουκουρέστι υπέγραψε συμφωνία πλαίσιο με την εταιρεία Elbit Systems του Ισραήλ για την αγορά έως και επτά μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών Watchkeeper X.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας αγόρασε επίσης 32 αεροσκάφη F-16A/B, τα οποία χειριζόταν η νορβηγική Πολεμική Αεροπορία για 42 χρόνια.

Το ίδιο υπουργείο περιμένει επίσης την έγκριση του κοινοβουλίου για την αγορά 54 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Abrams, υποβρυχίων, ναρκαλιευτικών πλοίων και νέου εξοπλισμού για ρουμανικά πολεμικά πλοία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (CSAT) αποφάσισε ότι η Ρουμανία θα αγοράσει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 μετά το 2030.

Πέτρος Κράνιας

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube