Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 28 Απριλίου 2023

Η Μόσχα απορρίπτει αίτημα της πρεσβείας ΗΠΑ να επισκεφτούν μέλη της τον Έβαν Γκερκσόβιτς

Η Μόσχα απορρίπτει αίτημα της πρεσβείας ΗΠΑ να επισκεφτούν μέλη της τον Έβαν Γκερκσόβιτς

Αντίποινα επί αντιποίνων

Απορρίφθηκε από το ΥΠΕΞ της Ρωσίας αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα να επισκεφθούν μέλη της πρεσβείας τον κρατούμενο δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Έβαν Γκερκσόβιτς. 

Σε «απάντηση», «η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώθηκε ότι το αίτημά της για μια προξενική επίσκεψη στις 11 Μαΐου (για να δει) τον Έβαν Γκέρσκοβιτς, ένας Αμερικανός πολίτης που κρατείται για κατασκοπεία, απορρίπτεται», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. «Άλλα πιθανά αντίποινα βρίσκονται επί του παρόντος υπό επεξεργασία».

Η απόφαση του ΥΠΕΞ ελήφθη ως αντίποινα στην άρνηση της Ουάσινγκτον να εκδώσει βίζα σε Ρώσους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο επικαλείται τα Reuters και AFP.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκερσκόβιτς συνελήφθη τον περασμένο μήνα και κατηγορήθηκε από τη Ρωσία για κατασκοπεία, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται. Οι ΗΠΑ απορρίπτουν επίσης τις αιτιάσεις της Ρωσίας περί κατασκοπείας.

Ο 31χρονος Γκερσκόβιτς θα κρατηθεί στη φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας μέχρι τις 29 Μαΐου εν αναμονή της δίκης, ενώ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 ετών. 

Η Wall Street Journal έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τις κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον του Γκερκσόβιτς.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube