Weather Icon

Η Κύπρος συμμορφώνεται με τις βρετανοαμερικανικές κυρώσεις

Η Κύπρος συμμορφώνεται με τις βρετανοαμερικανικές κυρώσεις

Έρχονται και άλλα ονόματα για κυρώσεις;

Η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει την αξιοπιστία της χώρας. Εκτιμήσεις ότι και άλλοι Κύπριοι θα βρεθούν στη βρετανοαμερικανική λίστα κυρώσεων.

Συνεχείς προσπάθειες διαχείρισης των δεδομένων που διαμορφώθηκαν μετά την συμπερίληψη Κυπρίων στις λίστες κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας για διευκόλυνση Ρώσων ολιγαρχών, καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, συγκάλεσε για σήμερα νέα διευρυμένη σύσκεψη στο Προεδρικό, με στόχο τον καθορισμών των επόμενων βημάτων της Λευκωσίας ώστε να διασφαλιστεί πως η αξιοπιστία της χώρας δεν θα πληγεί περαιτέρω.

Έρχονται και άλλα ονόματα;

Η σημερινή σύσκεψη γίνεται και υπό το βάρος φημών που θέλουν τους αγγλοαμερικανούς να ετοιμάζονται να συμπεριλάβουν και άλλους Κύπριους πολίτες στην λίστα των κυρώσεων για υποβοήθηση Ρώσων ολιγαρχών. ‘Ήδη η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε από τις ΗΠΑ στοιχεία που είναι πιθανόν να αιτιολογούν τη συμπερίληψη και άλλων φυσικών και νομικών οντοτήτων στις κυρώσεις της Δύσης, ως άλλο ένα δείγμα των προθέσεων της χώρας να απεμπλακεί από τις ρωσικές εξαρτήσεις. Άλλωστε οι προθέσεις της κυπριακής Κυβέρνησης διατυπώθηκαν ρητά και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ο οποίος διεμήνυσε ότι η Κύπρος όχι μόνο δεν αμφισβητεί τις αγγλοαμερικανικές κυρώσεις, αλλά είναι έτοιμη να διερευνήσει πλήρως τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν τις δύο χώρες να συμπεριλάβουν τα ονόματα κυπρίων στις λίστες τους.

Κλείνουν ρωσικούς λογαριασμούς οι τράπεζες

Σοβαρές φαίνεται ότι θα είναι οι εξελίξεις και στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου αφού μετά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των κύπριων που περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων των βρετανοαμερικανών, κυπριακές τράπεζες δρομολογούν το κλείσιμο των λογαριασμών Ρώσων πελατών τους. Σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes, ήδη η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η Τράπεζα Κύπρου, ενημέρωσε τους Ρώσους πελάτες της ότι οι λογαριασμοί τους θα κλείσουν σε διάστημα δύο μηνών λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς της διαδικασίας K.Y.C.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube