Weather Icon

Η Κύπρος, η Συρία και η περίοδος που θα ακολουθήσει

Η Κύπρος, η Συρία και η περίοδος που θα ακολουθήσει

Οι Τούρκοι ό,τι έκαναν στην Κύπρο, το έκαναν και στη Συρία

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Η Κύπρος αποτέλεσε επιτυχημένο παράδειγμα ως επαρχία της Τουρκίας για την κυβέρνηση Ταγίπ Ερντογάν. Εφάρμοσαν και στη Συρία την ίδια επιχείρηση. Ό,τι έκαναν στην Κύπρο, το έκαναν και στη Συρία. Τα ίδια πράγματα. Απαγόρευσαν ακόμα και τη χρήση συριακών χρημάτων στα εδάφη που κατέλαβαν. Τους καταδίκασαν και αυτούς στην τουρκική λίρα. Ίδρυσαν ταχυδρομικές υπηρεσίες. Παντού ανάρτησαν φωτογραφίες του Ταγίπ Ερντογάν. Οι πόλεις Άφριν, Τζεράμπλους, Χούμους και Ίντλιμπ είναι σαν μη ανακηρυγμένες επαρχίες της Τουρκίας. Ακριβώς όπως το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Η Τουρκία μπήκε στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης των Τουρκοκυπρίων, όμως στη Συρία μπήκε απροσκάλεστη. Γι’ αυτό δεν αμφισβητείται καθόλου η ιδιότητά της ως κατακτητής εκεί. Αν στην Κύπρο έκανε ό,τι έκανε χάρη στους Τουρκοκύπριους, στη Συρία το έκανε χάρη στους αιμοβόρους τζιχαντιστές. Έθρεψε τους ψυχοπαθείς τζιχαντιστές που μαζεύτηκαν από όλα τα μέρη του κόσμου και ειδικά από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, τους εκπαίδευσε και τους έστειλε στη Συρία δίνοντάς τους όπλα και χρήματα. Πρόθεσή της ήταν να ανατρέψει τον Άσαντ και να κυριαρχήσει στη Συρία. Ονειρευόταν να κάνει ναμάζι στο Τέμενος Εμεβί στη Δαμασκό. Καθημερινά δήλωνε ότι «φεύγει ο Άσαντ». Όμως, στο τέλος προσέκρουσε σε βράχο. Τώρα ικετεύει τον Άσαντ για να συναντηθεί μαζί του. Ικετεύει τον Πούτιν. Για να του διευθετήσει συνάντηση με τον Άσαντ. Ο Άσαντ αρνείται. «Πρώτα κάτω τα χέρια σου από τη Συρία και μετά να συναντηθούμε», λέει. Λέει στην Τουρκία αυτό που δεν μπορούν να πουν οι Ελληνοκύπριοι ηγέτες. Εκείνοι ακόμα δεν μπορούν να πουν «πρώτα απέσυρε τον στρατό σου από την Κύπρο». Η ελληνοκυπριακή πλευρά συμπεριφέρεται ως ένα παιδί που τιμωρήθηκε λόγω ενός λάθους που διέπραξε στις σχέσεις της με την Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι έχει δίκιο, είναι νικημένη και στραπατσαρισμένη. Τις πιο πολλές φορές αποφεύγει και φοβάται ακόμα και να αποκαλέσει κατοχική δύναμη την Τουρκία.

Η Τουρκία μπήκε στη Συρία για πρώτη φορά πριν από οκτώ χρόνια. Αργότερα κατέκτησε μερικές περιοχές μαζί με τους μανιακούς τζιχαντιστές που κόβουν κεφάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 χιλιάδες τζιχαντιστές βρίσκονται κάτω από τις διαταγές του Ταγίπ Ερντογάν. Και λέγεται ότι πληρώνει μηνιαίο μισθό 1.500 δολάρια στον καθένα τους. Επωφελήθηκε κάμποσο από αυτούς ο Ερντογάν κατά το στήσιμο του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, λέει. Τους έφεραν στην Τουρκία πριν από το πραξικόπημα και τους ανέθεσαν καθήκοντα. Δικό τους έργο είναι η επίθεση αυτοκτονίας στον σταθμό των τρένων στην Άγκυρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 109 άτομα και το έγκλημα στο Σούρουτς κατά το οποίο πέθαναν 34 άτομα. Η Αμερική και η Ευρώπη μήπως δεν ξέρουν ότι ο Ερντογάν συνεργάζεται με αυτούς τους τρομοκράτες; Γίνεται να μην ξέρουν; Όμως, κάνουν τα στραβά μάτια. Αποφεύγουν να τον δικάσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Μπορεί να έχει ένα τελευταίο ατού ο Ταγίπ Ερντογάν σε αυτές τις εκλογές. Οι ψυχοπαθείς που καίγονται από επιθυμία να κόψουν κεφάλια, κοιτάζουν για ένα νεύμα του με τα μάτια. Είναι πιθανόν το εξής σενάριο: Αν ο Ερντογάν ανακηρυχθεί νικητής των εκλογών, δεν θα συμβεί τίποτα. Δεν θα υπάρξει και μεγάλη αναταραχή. Δεν θα ξεσπάσει σύγκρουση. Το πολύ η αντιπολίτευση θα καταφύγει σε νομικά μέσα κάνοντας ένσταση για «δόλο και πλαστογραφία». Όμως, δεν θα βγει τίποτα απ’ αυτό. Το πραγματικά τρομακτικό σενάριο είναι αν χάσει ο Ερντογάν. Τότε κοιτάξτε τι θα γίνει. Άνω-κάτω θα γίνουν όλα. Θα περάσουν αμέσως σε δράση οι δυνάμεις που περιμένουν σε επιφυλακή. Θα αρχίσουν να χτυπάνε, να σπάζουν, να κρεμάνε, να σφάζουν. Θα χυθεί αίμα. Θα πεθάνουν όσοι είναι να πεθάνουν. Και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, ο στρατός θα καταλάβει την εξουσία υπό την ηγεσία του Ταγίπ Ερντογάν. Οι εκλογές θα θεωρηθούν άκυρες. Θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναμένονται τα πάντα από έναν δικτάτορα που θεώρησε πως επιτρέπονται όλα στα οποία επενέβη μέχρι σήμερα, έτσι δεν είναι; Είναι βέβαιο ότι αυτές οι εκλογές δεν θα είναι δημοκρατικές. Άλλωστε και οι προηγούμενες δεν ήταν δημοκρατικές. Όμως, αυτή τη φορά υπάρχει ένας άλλος πιο μεγάλος κίνδυνος. Φαίνεται πολύ δύσκολο να αποδεχθεί ο Ερντογάν το αποτέλεσμα σε περίπτωση που ηττηθεί.

Όσον αφορά εμάς στην Κύπρο. Όλοι είναι έτοιμοι να αποδεχθούν κάθε αποτέλεσμα. Γι’ αυτό κανείς δεν λέει και πολλά πριν τις εκλογές. Αν παραμείνει ο Ταγίπ, θα συνεχίσουν να είναι οπαδοί του Ταγίπ. Αν έρθει ο κύριος Κεμάλ, θα είναι οπαδοί του Κεμάλ. Η Τουρκία βλέπει και τις περιοχές τις οποίες κατέκτησε στη Συρία και εμάς ως επαρχία της. Το θλιβερό ποιο είναι; Μετά από τόσα χρόνια αρχίσαμε και εμείς να βλέπουμε τον εαυτό μας έτσι! Μη ανακηρυγμένη προσάρτηση! Περιμένουμε να μας προσφέρει μια καλή ζωή η Τουρκία, όχι να μας αφήσει ήσυχους!

Πηγή: Πολίτης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube