ΗΠΑ , Ινδία , Ρωσία 26 Απριλίου 2023

Η Ινδία θα αγοράσει πυραυλικά συστήματα αξίας 200 εκατ.δολαρίων από ΗΠΑ και Ρωσία

Η Ινδία θα αγοράσει πυραυλικά συστήματα αξίας 200 εκατ.δολαρίων από ΗΠΑ και Ρωσία

Σε μια εποχή που οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρίσκονται αντιμέτωπες στην Ουκρανία, η Ινδία σχεδιάζει να αγοράσει πυραυλικά συστήματα και από τις δύο αυτές χώρες αξίας περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Όπως αναφέρει το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων, το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό πρότεινε την απόκτηση πάνω από 20 αντιπλοϊκών πυραύλων κρουζ Klub από τη Ρωσία και αγορά του αντιπλοϊκού πυραυλικού συστήματος Harpoon.

Ο ρωσικός Klub βρίσκεται τόσο στα υποβρύχια του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού και όσο και στα υποβρύχια. Η απόκτηση του συστήματος πυραύλων Harpoon αναμένεται να κοστίσει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια στο ινδικό ναυτικό.

Μάλιστα το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει ήδη εγκρίνει την πώληση του συστήματος.

Επίσης, το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη αναπτύξει τους πυραύλους Harpoon στα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη και τα υποβρύχια του.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ινδία χρησιμοποιεί παραδοσιακά ρωσικά οπλικά συστήματα. Μάλιστα αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ρωσικών όπλων στον κόσμο. Ωστόσο, τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει προμηθευτεί σε μεγάλο βαθμό οπλικά συστήματα πό τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube