Weather Icon
Ινδία , ΟΗΕ 7 Απριλίου 2023

Η Ινδία εξελέγη στην ανώτατη στατιστική αρχή του ΟΗΕ για 4 χρόνια

Η Ινδία εξελέγη στην ανώτατη στατιστική αρχή του ΟΗΕ για 4 χρόνια

Η Επιτροπή αποτελείται από 24 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών που εκλέγονται από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών με βάση τη δίκαιη γεωγραφική κατανομή.

Η Ινδία επιλέχθηκε στην ανώτατη στατιστική αρχή των Ηνωμένων Εθνών για τετραετή θητεία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Τζαϊσανκάρ. Μιλώντας στο Twitter, ο Ινδός διπλωμάτης είπε: “Η Ινδία εξελέγη στην ανώτατη στατιστική αρχή του ΟΗΕ για 4ετή θητεία που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2024! Συγχαρητήρια στην ομάδα @IndiaUNNewYork που πέρασε τόσο δυνατά σε ανταγωνιστικές εκλογές.

Δήλωσε επίσης ότι η τεχνογνωσία της Ινδίας στον τομέα των στατιστικών, της ποικιλομορφίας και της δημογραφίας της έχει κερδίσει μια θέση στη Στατιστική Επιτροπή του ΟΗΕ. Η Ινδία κέρδισε εντυπωσιακά στις εκλογές της Στατιστικής Επιτροπής του ΟΗΕ που μόλις ολοκληρώθηκαν, εξασφαλίζοντας 46 από τις 53 ψήφους, αφήνοντας πολύ πίσω τους αντιπάλους Νότια Κορέα (23) την Κίνα (19) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (15). Εν ολίγοις, πρόκειται για μεγάλη νίκη για την Ινδία, καθώς υπήρχαν τέσσερις υποψήφιοι για δύο έδρες, σύμφωνα με τις πηγές.

Η Στατιστική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε το 1947, είναι το ανώτατο όργανο του παγκόσμιου στατιστικού συστήματος που συγκεντρώνει τους επικεφαλής της στατιστικής από κράτη μέλη από όλο τον κόσμο. Είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων για διεθνείς στατιστικές δραστηριότητες, υπεύθυνο για τον καθορισμό στατιστικών προτύπων και την ανάπτυξη εννοιών και μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η Επιτροπή αποτελείται από 24 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών που εκλέγονται από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών με βάση τη δίκαιη γεωγραφική κατανομή.

Πέντε μέλη είναι από χώρες της Αφρικής, τέσσερα από κράτη Ασίας-Ειρηνικού, τέσσερα από τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, τέσσερα από τα κράτη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και επτά μέλη από τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης και άλλα κράτη.

Τα σημερινά μέλη από τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού είναι η Ιαπωνία (2024), η Σαμόα (2024) καθώς και το Κουβέιτ και η Νότια Κορέα, των οποίων η θητεία λήγει φέτος. Η Επιτροπή για τα Ναρκωτικά εποπτεύει την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών ελέγχου των ναρκωτικών, ενώ το Συντονιστικό Συμβούλιο του Προγράμματος του UNAIDS υποστηρίζει και παρέχει στρατηγική κατεύθυνση για μια διεθνή απάντηση στο HIV/AIDS.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube