Weather Icon
Ινδία , Κορωνοϊός - Covid-19 , Υγεία 19 Απριλίου 2023

Η Ινδία αλλάζει το παγκόσμιο τοπίο στην υγεία

Η Ινδία αλλάζει το παγκόσμιο τοπίο στην υγεία

Είναι μια χρυσή ευκαιρία για άλλες χώρες να μάθουν από την Ινδία, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη χώρα.

Με την ευκαιρία της δεύτερης συνάντησης της ομάδας εργασίας για την υγεία των G20, η οποία ξεκίνησε στη Γκόα τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ινδία, Δρ. Ροντερίκο Οφρίν*, δήλωσε ότι αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για άλλες χώρες να μάθουν από την Ινδία .

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία άλλες χώρες να μάθουν από αυτό που κάνει η Ινδία. Και για την Ινδία είναι χρυσή ευκαιρία να δείξει τι είναι. Οι επενδύσεις της στην υγεία για τους ανθρώπους της, αλλάζουν στην πραγματικότητα ολόκληρο το παγκόσμιο τοπίο της υγείας», είπε αρχικά.

«Έχω δει πώς η Ινδία έχει αυξήσει όλες τις δυνατότητές της είτε σε εργαστήρια, για την παραγωγή εμβολίων είτε ακόμα και σε ορισμένα διαγνωστικά ζητήματα, όπως και στον τομέα της ψηφιακής υγείας», πρόσθεσε.

Ο επιστήμονας υποστήριξε, ότι η Ινδία ηγείται πολύ σημαντικών θεμάτων υγείας, κυρίως σε τομείς όπως η οργάνωση της υγείας σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, η ετοιμότητα σε καταστάσεις πανδημίας και η αρχιτεκτονική αντίδρασης. Όλα αυτά συνδυάζονται με κοινό γνώμονα την εξασφάλιση την υγεία των ανθρώπων.

*Ο δρ Οφρίν είναι Διδάκτωρ Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο Hadassah του Ισραήλ. Του έχει απονεμθεί βραβείο για τη βοήθειά του στον σεισμό του Νεπάλ. Τη θέση του εκπροσώπου του ΠΟΥ στην Ινδία την ανέλαβε τον Ιούλιο του 2020, τέσσερις μήνες με το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 δηλαδή. Έχει πλούσια εμπειρία, πάνω από δύο δεκαετίες, στη δημόσια υγεία, κυρίως στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube