Η φωνή της Αρμενίας: Η Γενοκτονία στην εκπαίδευση των ΗΠΑ

Η φωνή της Αρμενίας: Η Γενοκτονία στην εκπαίδευση των ΗΠΑ

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Podcast με την υποστήριξη του el.armradio.am
Ενημέρωση στις 20 Απριλίου 2023

Μια ομάδα βουλευτών της Κάτω Βουλής του Κογκρέσου εισήγαγε και πάλι στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Εκπαιδευτική Πράξη για την Γενοκτονία των Αρμενίων με την προϋπόθεση ότι το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει επίσημα το έγκλημα, σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής “Hay Dat” της Αμερικής.

Οι βουλευτές Anna Eshoo, David Valadao, Ted Lieu και Gus Bilirakis ξεκίνησαν την επανεισαγωγή του νόμου. Από την Πράξη προβλέπεται η χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου σχετικά με την ιστορία της Γενοκτονίας των Αρμενίων, τα διδάγματα που προέκυψαν από αυτήν, τα επακόλουθά της και το τίμημα που καταβλήθηκε γι’ αυτήν.

Η φωνή της Αρμενίας: Οι προϋποθέσεις για την ειρήνη με το Αζερμπαϊτζάν

Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει την παροχή 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 5 ετών στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για την ενημέρωση των Αμερικανών σχετικά με τις διώξεις εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, Χαλδαίων, Σύρων, Αραμαίων, Μαρωνιτών και άλλων χριστιανών από το 1915-1923, καθώς και για τη σκόπιμη κρατικά υποστηριζόμενη μαζική δολοφονία, την οικειοποίηση και την καταστροφή του εθνικού πολιτισμού και την εκδίωξη των ανθρώπων.

Η Πράξη για την Εκπαίδευση επιχειρεί να αντικρούσει την προπαγάνδα που ισχυρίζεται ότι “δεν υπήρξε συστηματική μαζική δολοφονία εκατομμυρίων χριστιανών από την Οθωμανική Τουρκία μεταξύ 1915 και 1923”.

“Καθώς το Αζερμπαϊτζάν, υποστηριζόμενο από την Τουρκία, επιδιώκει ανοιχτά να ολοκληρώσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, οι Αμερικανοί μαθητές πρέπει περισσότερο από ποτέ να μάθουν τα μαθήματα ενός ατιμώρητου μεχρι τώρα, ακόμα συνεχιζόμενου εγκλήματος κατά όλης της ανθρωπότητας”, είπε ο Αράμ Χαμπαριάν, εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Hay Dat της Αμερικής.

Η φωνή της Αρμενίας: Ωθούν τους Αρμενίους του Αρτσάχ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube