Weather Icon

Η ΕΟΚΑ, οι επικουρικοί και τα τουρκικά παραμύθια

Η ΕΟΚΑ, οι επικουρικοί και τα τουρκικά παραμύθια

Η ΕΟΚΑ δεν στράφηκε ποτέ εναντίον των Τουρκοκυπρίων

Άριστος Μιχαηλίδης   

Στο μνημόσυνο του εκ των ιδρυτών της εγκληματικής Βολκάν και της ΤΜΤ, Χατζί Ισμαήλ Σαντίκογλου, ο Ερσίν Τατάρ, προσπάθησε πάλι χθες να κατηγορήσει την ΕΟΚΑ για φόνους Τουρκοκυπρίων. Πολλοί άμαχοι Τουρκοκύπριοι, γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις που άρχισαν με την ίδρυση της ΕΟΚΑ και την εφαρμογή του Σχεδίου Ακρίτας, έλεγε.

Τα λέει κάθε χρόνο σε αυτά τα μνημόσυνα. Πέρσι έλεγε ότι «μεταξύ 1955 – 1958, πολλά χωριά, τζαμιά, ιεροί και θρησκευτικοί χώροι μας δέχθηκαν τις επιθέσεις της ΕΟΚΑ, εκατοντάδες πολίτες μας σφαγιάστηκαν…».

Αν είναι δυνατόν! Τα ακούνε οι Τουρκοκύπριοι και μολύνονται οι εγκέφαλοι τους, τα ακούνε και οι «δικοί μας» απ΄ εδώ και γίνονται πιο Τούρκοι κι από τον ίδιο τον Τατάρ και τους γκρίζους λύκους του.

Απέχει τόσο πολύ από την αλήθεια, αυτή η προπαγάνδα μίσους και φανατισμού, που είναι σχεδόν αδύνατο πλέον να καθαρίσει και να διορθωθεί για να αντικρίζουμε όλοι τα ιστορικά γεγονότα ως τέτοια και όχι ως εργαλεία πολιτικών σκοπιμοτήτων. 

Η ΕΟΚΑ δεν στράφηκε ποτέ εναντίον των Τουρκοκυπρίων, έκανε αγώνα εναντίον της βρετανικής αποικιοκρατίας. Η Βολκάν και η ΤΜΤ έκαναν αγώνα εναντίον των Ελληνοκυπρίων και σε αυτό το μένος τους δολοφονούσαν και Τουρκοκύπριους. Είναι τόσο απλά τα πράματα όσο τα λένε αυτές οι λίγες λέξεις.

Να, τι γράφει κι ένας Βρετανός, ο Πέρρυ Άντερσον (ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μαρξιστές διανοητές) στο βιβλίο του «Οι διαιρέσεις της Κύπρου»: Ο Γρίβας «μη έχοντας καμία επιθυμία να πολλαπλασιάσει τον αριθμό των αντιπάλων του σε έναν αγώνα ανεξαρτησίας είχε απαγορεύσει τις επιθέσεις κατά των Τουρκοκυπρίων».

Γράφει, όμως, και τι έκαναν οι Τουρκοκύπριοι: Όταν υπό την πίεση της ΕΟΚΑ ο αριθμός των Ελληνοκύπριων αστυνομικών άρχισε να φθίνει ταχύτατα, ο Χάρντινγκ «στρατολόγησε Τουρκοκύπριους (…) βουτώντας για το σκοπό αυτό στα λούμπεν στοιχεία της τουρκικής κοινότητας, που εξαπολύονταν να διαπράξουν αγριότητες όταν η περίσταση το απαιτούσε (…). Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μεταξύ των δυο κοινοτήτων ένα χάσμα που δεν είχε ξαναϋπάρξει ποτέ. Το χάσμα διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν η Άγκυρα, ανταπάντησε στην ΕΟΚΑ στήνοντας τη δική της ένοπλη οργάνωση στο νησί, την ΤΜΤ, που σε μικρό χρονικό διάστημα άρχισε επίσης να δολοφονεί τους αριστερούς της δικής της πλευράς, ενώ οι Βρετανοί έκαναν τα στραβά μάτια».

Είναι, λοιπόν,  οι επικουρικοί, τα λούμπεν στοιχεία της τουρκικής κοινότητας, που έκαναν επιθέσεις εναντίον της ΕΟΚΑ και όχι το αντίστροφο. Την περίοδο 55 – 59 σκοτώθηκαν έξι Τουρκοκύπριοι από αυτούς τους επικουρικούς, που βάφτισαν οι Βρετανοί «ειδικούς αστυνομικούς» (επικουρικούς) και τους έβαλαν να κυνηγούν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Πού στο καλό βρήκε ο Τατάρ «άμαχους Τουρκοκύπριους, γυναίκες και παιδιά» που σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις της ΕΟΚΑ; Είναι αδιανόητο αυτό το παραμύθι, αλλά τι να κάνουμε, μπορεί να ισχύει κι εδώ το ότι η βλακεία είναι ανίκητη.

Κι επειδή ο Τατάρ, έλεγε χθες, συνδέοντας και πάλι την ΕΟΚΑ, ότι «ο τουρκοκυπριακός «λαός» υπέστη «εγκλήματα και γενοκτονία», αναγκαζόμενος να εγκαταλείψει 103 χωριά, ας είναι κι αυτό στα υπόψη: Ο Πέρρυ Άντερσον, ο Βρετανός επαναλαμβάνω, γράφει ότι στις αρχές του 1964 «καθώς οι εθνοτικές συγκρούσεις υποχωρούσαν, οι Βρετανοί συγκέντρωσαν ακόμα περισσότερο τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό στους οχυρωμένους θύλακες, υπονομεύοντας την επανενσωμάτωση των προσφύγων στα μεικτά χωριά».

Εμείς, πάντως, σε αντίθεση με τον Τατάρ, αποδίδουμε πολύ μεγάλη ευθύνη στους Βρετανούς για όσα πάθαμε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Αλλά, μετά τα τόσα παθήματα, εγκλήματα, θυσίες και πληγές που ακόμα αιμορραγούν, και αφού είναι αδύνατο να συνεννοηθούμε, ας αφήσουμε την ιστορία τουλάχιστον στις σελίδες της. Διότι αυτό που κάνει ο Τατάρ, το κάνουν και Ελληνοκύπριοι (αυτοί για τους οποίους γράφαμε και χθες). Σπέρνουν μίσος. Προσπαθούν να πείσουν τους Τουρκοκύπριους ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να τους εξοντώσουν, όπως ήθελε και η ΕΟΚΑ, και γι΄ αυτό χρειάζονται την Τουρκία να τους προστατεύει.

Έχουν αναγάγει αυτό το παραμύθι σε επιστήμη. Και δεν είδαμε στις ελεύθερες περιοχές καμιά κυβέρνηση, κανένα κόμμα, καμιά δικοινοτική οργάνωση, να προσπαθεί να ενημερώσει μπας και πεισθούν κάποιοι Τουρκοκύπριοι για την αλήθεια.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube