Weather Icon
Video , Ινδία , Πακιστάν 7 Απριλίου 2023

Η Ελλάδα απέρριψε το αίτημα του Πακιστάν για μπαταρίες υποβρυχίων-Αθήνα & Ν.Δελχί έχουν πλέον στενές σχέσεις”-Βίντεο

Η Ελλάδα απέρριψε το αίτημα του Πακιστάν για μπαταρίες υποβρυχίων-Αθήνα & Ν.Δελχί έχουν πλέον στενές σχέσεις”-Βίντεο

”Το ναυτικό του Πακιστάν αντιμετωπίζει δύο τεράστια προβλήματα, καθώς αυτή τη στιγμή παλεύει με την έλλειψη μπαταριών για τα υποβρύχιά του που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία, καθώς και με την έλλειψη κινητήρων.

Μεταξύ των πέντε υποβρυχίων που έχει στην κατοχή του Πακιστάν, οι μπαταρίες είναι ζωτικής σημασίας για την τροφοδοσία των συμβατικών όταν βρίσκονται κάτω από το νερό. Ωστόσο, το αίτημα του Πακιστάν προς την Ελλάδα για μπαταρίες απορρίφθηκε, πιθανότατα ως απάντηση στο αίτημα της Ινδίας προς την Ελλάδα να σταματήσει την εξαγωγή αμυντικών υλικών στο Πακιστάν πέρυσι.

Η Ελλάδα έχει μια πολιτική που απαιτεί άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών της για την εξαγωγή όπλων, και σε αυτή την περίπτωση, το υψηλότερο επίπεδο απέρριψε το αίτημα του Πακιστάν λόγω στενών δεσμών με την Ινδία, της σημασίας της Ινδίας παγκοσμίως και της στενής σχέσης του Πακιστάν με την Τουρκία, αντίπαλο της Ελλάδας.

Αυτή η οπισθοδρόμηση θα επηρεάσει τις ναυτικές αμυντικές δυνατότητες του Πακιστάν, προκαλώντας σημαντικές ανησυχίες στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας”, αναφέρει ινδικό ΜΜΕ.

 

Αποκλειστικό-Ινδικό ΜΜΕ: ”Η Ελλάδα απέρριψε το αίτημα του Πακιστάν για μπαταρίες υποβρυχίων-Αθήνα & Ν.Δελχί έχουν πλέον στενές σχέσεις”-Βίντεο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube