Weather Icon

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου και έστειλε μήνυμα ανησυχίας για το Αρτσάχ!

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου και έστειλε μήνυμα ανησυχίας για το Αρτσάχ!

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα με Αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Βουλής και η Αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος συμφώνησαν ότι οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδος και της Αρμενίας βασίζονται στην σταθερή φιλία των δύο κρατών και λαών.

Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα και η Αρμενία έχουν κοινή αντίληψη όσον αφορά τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας και ότι οι δύο χώρες διαθέτουν ένα κοινό όραμα για τη σταθερότητα και τη συνεργασία ως θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ευημερία των λαών στη γειτονιά τους.

Η Αντιπροσωπεία της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του διαδρόμου Lachin. Από την πλευρά του, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλήρως προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο κρατών, τονίζοντας ιδιαίτερα το πρόγραμμα Twinning που αφορά την ενίσχυση του Κοινοβουλίου της Αρμενίας, ως προς την επίβλεψη και εφαρμογή της Συμφωνίας CEPA.

Τέλος, η Αντιπροσωπεία της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος ενημέρωσε διεξοδικά τον Πρόεδρο της Βουλής για τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Κάλεσμα για ανάληψη πρωτοβουλιών για το Αρτσάχ

Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Αντιπροσωπεία της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος κάλεσε τη Βουλή των Ελλήνων να αναλάβει πρωτοβουλία για το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ)

“Το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης που απειλεί τους 120.000 αυτόχθονες Αρμενίους του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), έθεσε υπόψιν του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, αντιπροσωπεία των Αρμενικών οργανώσεων στην Ελλάδα.

Περισσότερες από 60 Αρμενικές οργανώσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων εκκλησιών όλων των δογμάτων, επιμελητηρίων, πολιτικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών, πολιτιστικών, νεολαιίστικων και άλλων σωματείων της κοινότητας, συνυπέγραψαν επιστολή προς τη Βουλή των Ελλήνων, καλώντας την σε ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε από κοινού με την Διεθνή Κοινότητα, να ληφθούν δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα, για να αρθεί ο αποκλεισμός και να εξασφαλιστεί η ασφαλής διαβίωση των Αρμενίων του πολύπαθου Αρτσάχ.

Την περασμένη εβδομάδα η Βουλή της Κύπρου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, που καταδικάζει τον επί τέσσερις μήνες συνεχιζόμενο αποκλεισμό του Αρτσάχ καθώς και την εγκληματική πολιτική εθνοκάθαρσης του Αζερμπαϊτζάν”, αναφέρει η ενημέρωση της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος .

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube