Weather Icon

Η Αρμενία δίνει στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο το νέο αιματηρό επεισόδιο με Αζερμπαϊτζάν! Τέσσερις Αρμένιοι νεκροί

Η Αρμενία δίνει στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο το νέο αιματηρό επεισόδιο με Αζερμπαϊτζάν! Τέσσερις Αρμένιοι νεκροί

Στις 11 Απριλίου του 2023 και γύρω στις 4:00 μ.μ., σε ένα σημείο του χωριού Τέγ, στο Σιουνίκ, στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Αρμενίας, μια ομάδα στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν πλησίασε τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας και με πρόσχημα την διευκρίνηση των συνοριακών σημείων ανάπτυξης τους προκάλεσαν και άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα και άλλα όπλα διαφορετικού διαμετρήματος προς την κατεύθυνση στρατιωτών και των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας. Οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας προχώρησαν σε αντίποινα και υπερασπίστηκαν το κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες.

Αυτές οι επιθετικές ενέργειες της Αζερικής πλευράς πραγματοποιήθηκαν ενάντια στην προθυμία της Αρμενικής πλευράς – να επιλύσει τα προβλήματα μέσω εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων.

Η πρόκληση αποτελεί άλλη μια παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αρμενίας από το Αζερμπαϊτζάν. Αυτή η πολιτική του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι καινούργια. Είναι μια συνέχεια των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά της Αρμενίας τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2021, καθώς και τον Σεπτέμβριο του 2022, με αποτέλεσμα το Αζερμπαϊτζάν να καταλάβει τα κυρίαρχα εδάφη της Αρμενίας.

Είναι γεγονός ότι η χρήση βίας και η απειλή χρήσης βίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του Αζερμπαϊτζάν και στοχεύουν να αποσταθεροποιήσουν σημαντικά την κατάσταση στην περιοχή, υπονομεύοντας τις προσπάθειες των εταίρων – διαμεσολαβητών για την συνέχιση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και όλους τους εταίρους που ενδιαφέρονται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μέσω των στοχευμένων δηλώσεων και ξεκάθαρων ενεργειών να καταδικάσουν τις επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν, αποτρέποντας την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης από το Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος: 

Ως αποτέλεσμα της προκλητικότητας του Αζερμπαϊτζάν που έλαβε χώρα στις 11 Απριλίου του 2023, έπεσαν υπερασπιζόμενοι το κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας οι παρακάτω στρατιώτες:

Arthur Avetisi Sahakyan (γεννημένος το 1999)

Mkrtich Armeni Harutyunyan (γεννημένος το 1989)

Henrik Vachagani Kocharyan (γεννημένος το 1997)

Narek Gagiki Sargsyan (γεννημένος το 1994)

Το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας συμμερίζεται τη βαριά θλίψη της απώλειας και εκφράζει τη συμπαράστασή στα μέλη της οικογένειας, τους συγγενείς και τους οικείους των στρατιωτών που έπεσαν υπερασπίζοντας το κυρίαρχο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube