Weather Icon

H Dassault παρέδωσε στην ΠΑ και το 13ο Rafale!

H Dassault παρέδωσε στην ΠΑ και το 13ο Rafale!

Παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας το 13ο μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale F3R, ουσιαστικά λίγες ώρες μετά την παράδοση και του 12ου. Το Νο 12 όπως είχαμε γράψει ήταν καινούργιας κατασκευής, και ουσιαστικά το τελευταίο της 2ης εξάδας μαχητικών που μας παραδίδουν οι Γάλλοι. Η πρώτη εξάδα, ήταν πρώην μεταχειρισμένα μαχητικής της γαλλικής αεροπορίας που μας παρέδωσε η Γαλλία για άμεση ενίσχυση της ΠΑ.

Η δεύτερη εξάδα, είναι νέας κατασκευής μαχητικά, που παραδίδει η κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά αφορούν αεροσκάφη που είχαν παραγγελθεί από τη Γαλλία. Δηλαδή, οι Γάλλοι δέχτηκαν να παραλάβουν αργότερα αεροσκάφη, και να παραλάβουμε εμείς 6 από αυτά που είχαν υπό παραγγελία. Η τρίτη εξάδα, αφορά πάλι μεταχειρισμένα αεροσκάφη, της γαλλικής αεροπορίας, που κι αυτά θα έρθουν όλα εντός του 2023. Δηλαδή, μέχρι το τέλος του έτους, η ΠΑ θα έχει 18 μαχητικά του τύπου.

Θυμίζουμε πως από του χρόνου, η ΠΑ θα αρχίσει να παραλαμβάνει και την τελευταία εξάδα μαχητικών Rafale F3R, που προέρχονται από τη δεύτερη, συμπληρωματική παραγγελία που είχε γίνει. Με τα 24 μαχητικά η ΠΑ θα έχει μια πλήρη Μοίρα Ειδικών Αποστολών, με μαχητικά απολύτως επίφοβα σε όλη την περιοχή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube