Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 13 Απριλίου 2023

Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone από την Ουκρανία;

Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone από την Ουκρανία;

Bayraktar: Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone στην Ουκρανιά και ποιος ο ρόλος της Τουρκίας.

Σε έναν ισχυρισμό που θα συζητηθεί προχώρησαν ο Ρώσος διοικητής της Πολεμικής Αεράμυνας, Αντιστράτηγος Αντρέι Ντεμίν, καθώς και ο αναπληρωτής αρχιστράτηγος της Αεροδιαστημικής Δύναμης.

Οι Ρώσοι αξιματούχοι ανακοίνωσαν ότι «περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar-TB που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία».

«Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Μόσχα γιόρτασε τη Ρωσική Ημέρα των Δυνάμεων Αεράμυνας στις 9 Απριλίου. Ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αποστέλλονται από την Τουρκία είναι σημαντικά μικρότερος από την εκτίμηση της Ρωσίας, καθώς η Άγκυρα είχε νωρίτερα αναγνωρίσει δημόσια την παράδοση μόλις 50 τέτοιων drones στο Κίεβο», αναφέρει το eurasiantimes.com.

Bayraktar: Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone;

Να σημειωθεί πως τα τουρκικά drones TB2 πιστεύεται ότι βοήθησαν στη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva.

«Ωστόσο, οι μονάδες αεράμυνας της Μόσχας πιστεύεται ότι προσαρμόστηκαν σύντομα στο τουρκικό οπλικό σύστημα. Η Ρωσία, από την πλευρά της, ισχυρίζεται τον αποδεκατισμό των τουρκικών drones τους τελευταίους μήνες», σημειώνεται.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ρωσικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν καταρρίψει τουλάχιστον 130 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη της σύγκρουση, ένας αριθμός που όμως μπορει να επιβεβαιωθεί.

ΠΗΓΗ: Geostratigika

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube