Weather Icon

Φουτουριστικό σενάριο! Ινδία και Σουηδία συζητούν την κατασκευή ηλεκτρικών αεροπλάνων

Φουτουριστικό σενάριο! Ινδία και Σουηδία συζητούν την κατασκευή ηλεκτρικών αεροπλάνων

Η Ινδία και η Σουηδία συζήτησαν την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 τη δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσία  για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των αερομεταφορών.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν μεταξύ του Υπουργού Πολιτικής Αεροπορίας της Συνομοσπονδίας, Στρατηγό Σινγκ και του Υπουργού Υποδομών και Στέγασης της Σουηδίας, Ανδρέας Κάρλσον.

 «Καθώς η Ινδία σχεδιάζει επενδύσεις στην υποδομή και την αεροπορία, χρειάζεται επίσης μικρότερα αεροσκάφη. Δουλεύουν πολύ σκληρά για αυτό στη Σουηδία», ανέφερε ο Κάρλσον και πρόσθεσε: «Βλέπουμε αυτά τα ηλεκτρικά αεροσκάφη να βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, αυτήν τη στιγμή, αλλά θα είναι στην αγορά σε μόλις πέντε χρόνια. Μπορείτε να έχετε από την αρχή ηλεκτρικά αεροσκάφη για εσωτερικές πτήσεις μικρότερων αποστάσεων. Μπορούν να έχουν αυτονομία 800 χιλιομέτρων με χωρητικότητα 25 επιβατών και να κινούνται με έναν συνδυασμό  ηλεκτρικής ενέργειας και βιοκαύσιμων. Και οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για να βρουν τρόπους να προχωρήσουν», σημείωσε.

Ο Σουηδός πολιτικός υποστήριξε, ότι ο τομέας των αερομεταφορών ήταν ανέκαθεν παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και συνδεσιμότητας. Συμβάλλει τόσο στην κοινωνική όσο και στην οικονομική συνοχή και είναι ο κύριος παράγοντας ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο Κάρλσον βρέθηκε σε διήμερη επίσκεψη στην Ινδία για να συζητήσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, τη βιωσιμότητα και τις πτήσεις μεταξύ Ινδίας και Σουηδίας.

Κάρλσον και Σινγκ συζήτησαν πώς οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, το σχεδιασμό του εναέριου χώρου και τρόπους μείωσης των εκπομπών άνθρακα, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της υψηλότερης παραγωγικότητας.

Ο Σουηδός υπουργός, είπε ότι η Ινδία είναι μακράν μεγαλύτερη χώρα και ότι η Σουηδία είναι μια από τις μεγάλες χώρες της ΕΕ. Αλλά και οι δύο χώρες έχουν κάποιες παρόμοιες προκλήσεις όσον αφορά την αγροτική ανάπτυξη, σημείωσε.

«Συζητήσαμε τρόπους προώθησης της αεροπορίας με βιώσιμο τρόπο και με τρόπο που μειώνει τις εκπομπές και το αποτύπωμα άνθρακα. Έχουμε κοινούς στόχους και η Ινδία επενδύει πολλά στην κατασκευή νέων αεροδρομίων και στην αύξηση της χωρητικότητάς τους. Μας ενδιαφέρει να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, να ανταλλάσσουμε βέλτιστες πρακτικές και να συμμετέχουμε σε συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ και για τη συνεργασία ΕΕ-Ινδίας», είπε ο Κάρλσον.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube