Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 29 Απριλίου 2023

FBI: Οι Κινέζοι χάκερ ξεπερνούν το προσωπικό μας για την κυβερνοασφάλεια κατ’ αναλογία 50 προς 1

FBI: Οι Κινέζοι χάκερ ξεπερνούν το προσωπικό μας για την κυβερνοασφάλεια κατ’ αναλογία 50 προς 1

Φωτ: AP

Υπερπληθυσμός… χάκερ στην Κίνα, λέει το FBI

Ο επικεφαλής του FBI υποστήριξε ότι χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν επίσης σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το προσωπικό των αμερικανικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο είναι υποδεέστερο αριθμητικά, από τους Κινέζους χάκερ αποκάλυψε σε ακρόαση του Κογκρέσου ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, αιτούμενος παράλληλα αύξησης της χρηματοδότησης για την υπηρεσία.

«Για να δώσουμε μια είκονα, εάν κάθε ένας από τους αναλυτές πληροφοριών του FBI επικεντρωνόταν αποκλειστικά στην απειλή της Κίνας, οι Κινέζοι χάκερ θα εξακολουθούσαν να είναι περισσότεροι ​​κατά τουλάχιστον 50 προς 1», δήλωσε ο Ρέι στην ακρόαση προϋπολογισμού ενώπιον υποεπιτροπής πιστώσεων του Κογκρέσου την Πέμπτη.

Ο Ρέι συμπλήρωσε ότι η Κίνα έχει «το μεγαλύτερο πρόγραμμα κυβερνοεπιθέσεων από κάθε άλλη μεγάλη χώρα και έχει κλέψει περισσότερα προσωπικά και εταιρικά μας δεδομένα από όλα τα άλλα κράτη —μεγάλα ή μικρά— μαζί».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του FBI υποστήριξε ότι χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα δημιουργούν επίσης σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, πέρα ​​από τους μη κρατικούς εγκληματίες. Το FBI διερευνά επί του παρόντος περισσότερες από 100 «παραλλαγές ransomware» με «δεκάδες θύματα» για καθεμία, ανέφερε.

Τέλος, το FBI ζητά περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να ενισχύσει το προσωπικό του στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με 192 νέες θέσεις. Ο Ρέι είπε ότι η ενίσχυση θα βοηθήσει επίσης το FBI να τοποθετήσει περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό στα τοπικά γραφεία για να είναι «πιο κοντά στα σημεία όπου βρίσκονται πραγματικά τα θύματα των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο».

Πηγή: CNBC, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube