ΗΠΑ , Κίνα 9 Απριλίου 2023

Εξετάζεται αποστολή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν αν εισβάλει η Κίνα

Εξετάζεται αποστολή στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν αν εισβάλει η Κίνα

Oι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής του στρατού

«Εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, αυτή η επιλογή θα είναι στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί από το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό, είναι έτοιμοι για αυτό, αξίζει η Ταϊβάν», δήλωσε ο Michael McCaul
Oι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής του στρατού τους στην Ταϊβάν εάν η Κίνα εισβάλει, δήλωσε ο Michael  McCaul,πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, αυτή η επιλογή θα είναι στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί από το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό, είναι έτοιμοι για αυτό, αξίζει η Ταϊβάν», δήλωσε ο Michael McCaul σε συνέντευξή του στο Fox News το Σάββατο 8 Απριλίου 2023
Εάν ο αμερικανικός λαός υποστηρίξει τη χρήση των αμερικανικών δυνάμεων για την υπεράσπιση του νησιού, είπε, το Κογκρέσο θα ακολουθήσει το παράδειγμά του.
Ο γερουσιαστής βρίσκεται στην Ταϊβάν με αντιπροσωπεία αμερικανών αξιωματούχων από την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.
Η επίσκεψη ακολούθησε συνάντηση στην Καλιφόρνια μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Kevin McCarthy και του προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν .
Σε συνέντευξη Τύπου μετά από αυτές τις συνομιλίες, ο McCarthy ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ ήταν διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα στην Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, λέγοντας ότι δεν ήθελε ποτέ να απαντήσει στην ερώτηση.
Η Κίνα παραδοσιακά αντιδρά αρνητικά στις ξένες επαφές εκπροσώπων της διοίκησης της Ταϊβάν, θεωρώντας το νησί ως επαρχία της.
Η Ουάσιγκτον προτρέπει το Πεκίνο να απόσχει από υπερβολικά αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube