Weather Icon
Cyberwar , ΝΑΤΟ 20 Απριλίου 2023

Εσθονία: Στο Ταλίν η μεγαλύτερη άσκηση κυβερνοάμυνας, παγκοσμίως

Εσθονία: Στο Ταλίν η μεγαλύτερη άσκηση κυβερνοάμυνας, παγκοσμίως
Shutterstock

 3.000 ειδικοί από 38 χώρες θα συμμετέχουν στην άσκηση

Στο Ταλίν λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη άσκηση κυβερνοάμυνας παγκοσμίως, όπου μετέχουν περισσότεροι από 3.000 ειδικοί από 38 χώρες, όπως προκύπτει από το δελτίο Tύπου του Κέντρου Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (CCD CoE) του ΝΑΤΟ, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.

Η άσκηση κυβερνοάμυνας «Locked Shields» θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες θα προστατεύσουν τα συστήματα πληροφορικής «από επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο και θα εκπαιδευτούν στη λήψη τακτικών και στρατηγικών αποφάσεων σε κρίσιμες καταστάσεις».

«Εκτός από την προάσπιση των συστημάτων, οι ομάδες πρέπει να αναφέρουν τα περιστατικά, να εκτελούν στρατηγικές αποφάσεις και να επιλύουν προβλήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, «το Locked Shields είναι μια εκπαιδευτική άσκηση που φέρνει μια επιθετική (κόκκινη) ομάδα αντιμέτωπη με αμυντικές (μπλε) ομάδες, που αποτελούνται από κράτη μέλη της CCD CoE του ΝΑΤΟ και χώρες εταίρους».

Αναφερόμενος στον πόλεμο που συνεχίζεται στην Ουκρανία, ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Χάνο Πεβκούρ, σημείωσε ότι «η προηγούμενη χρονιά μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η δύναμη της κυβερνοάμυνας».

Διότι, «η Ουκρανία διαθέτει ισχυρές ψηφιακές δεξιότητες, που σημαίνει ότι το κράτος της μπορεί να συνεχίσει να παρέχει βασικές ψηφιακές υπηρεσίες ακόμη και σε καιρό πολέμου», υπογραμμίζοντας ότι «ασκήσεις όπως αυτές είναι καίριας σημασίας για τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα».

Το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας εγκαταστάθηκε στο Ταλίν το 2010, είναι ένα κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης διαπιστευμένο από το ΝΑΤΟ που ασχολείται με την εκπαίδευση, την παροχή συμβουλών και την έρευνα στο θέμα της άμυνας στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube