Ξαφνική αδιαθεσία παρουσίασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξης αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η συνέντευξη διεκόπη απότομα, με τον Τούρκο πρόεδρο να επιστρέφει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέροντας ότι είχε στομαχική διαταραχή.

Οι κάμερες δεν έδειξαν τον Ερντογάν τις στιγμές πριν από τη διακοπή της εκπομπής, εστιάζοντας αντ’ αυτού στον δημοσιογράφο που έκανε μια ερώτηση εκείνη τη στιγμή. Αλλά τα μικρόφωνα κατέγραψαν τα ανήσυχα λόγια κάποιου στο δωμάτιο που έλεγε, «ωχ όχι, ω όχι».

«Είχα σοβαρή στομαχική διαταραχή κατά τη διάρκεια έντονης προεκλογικής εκστρατείας σήμερα και χθες και σκέφτηκα ακόμη και να ακυρώσω τη συνέντευξη», είπε ο Ερντογάν καθώς επέστρεφε στην εκπομπή του Kanal 7 αρκετά λεπτά αργότερα.

«Φυσικά, αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα κατά καιρούς μέσα σε ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα», είπε ο Ερντογάν μετά την επιστροφή του, ζητώντας συγγνώμη από το κοινό. Η συνέντευξη τελείωσε αφού απάντησε σε μια ακόμη ερώτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή είχε ξεκινήσει 1,5 ώρα πίσω από τον προγραμματισμό, χωρίς να δοθεί εξήγηση για την καθυστέρηση.

Ο 69χρονος Ερντογάν αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, διεκδικώντας στις εκλογές της 14ης Μαΐου την συνέχιση της 20ετούς διακυβέρνησης της Τουρκίας.

«Δόξα τω Θεώ, η υγεία του προέδρου μας είναι καλή», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.

Ο υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης για την προεδρία και βασικός αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ευχήθηκε στον Τούρκο πρόεδρο γρήγορη ανάρρωση, με ανάρτησή του στο Twitter.

Για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ερντογάν, αναμένεται να εμφανιστεί σε τρεις ξεχωριστές επαρχίες στην κεντρική Τουρκία.

Ναυτεμπορική