Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 26 Απριλίου 2023

Επιτυχής δοκιμή του νέου τουρκικού επιθετικού drone ‘Kizilelma’

Επιτυχής δοκιμή του νέου τουρκικού επιθετικού drone ‘Kizilelma’

Η Τουρκία πραγματοποίησε την όγδοη δοκιμή του τουρκικού drone «Bayraktar Kizil Elma», το οποίο αναπτύχθηκε τοπικά από την εταιρεία «Baykar». Το μαχητικό μπόρεσε να πετάξει με επιτυχία σε χαμηλό ύψος και να κάνει ελιγμούς με ταχύτητα έως και 630 km / h, όπως σημειώνει η σαουδική ‘αραβική άμυνα’.

Οι επιδόσεις του drone δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης δοκιμής και το αεροσκάφος απογειώθηκε και προσγειώθηκε γρήγορα και με υψηλή ακρίβεια.

Το «Kizilelma» χαρακτηριζόταν από την υψηλή του ταχύτητα, που έφτανε τα 630 χλμ./ώρα και μπόρεσε να περάσει με την ίδια ταχύτητα πάνω από τον διάδρομο σε χαμηλά υψόμετρα.

Αυτό το επιθετικό drone είναι μια σημαντική προσθήκη στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και ενσαρκώνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάπτυξη τοπικής τεχνολογίας στον τομέα της άμυνας. Οι επιτυχίες που σημειώθηκαν από το μαχητικό drone αντικατοπτρίζουν την πρόοδο της Τουρκίας στην ανάπτυξη των προηγμένων στρατιωτικών τεχνολογιών της.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το «Bayraktar Kizil Elma» είναι το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αναπτύχθηκε τοπικά και πέτυχε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στο πλαίσιο προετοιμασίας για την εκτέλεση επιχειρησιακών καθηκόντων και πέτυχε επίσης να δοκιμάσει τον προσδιορισμό το σύστημα μέσου υψομέτρου.

Το μαχητικό drone, το οποίο ζυγίζει 6 τόνους κατά την απογείωση, μπορεί να μεταφέρει το πολύ 1.500 κιλά και σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί τοπικά αναπτυγμένα πυρομαχικά.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube