REAL TIME |

Weather Icon
Κούβα , Ρωσία 30 Απριλίου 2023

Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα του Προέδρου της Ρωσικής Δούμας – Οικονομία και γεωπολιτικά στην ατζέντα

Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα του Προέδρου της Ρωσικής Δούμας – Οικονομία και γεωπολιτικά στην ατζέντα

Στην Αβάνα ο Vyacheslav Volodin

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Vyacheslav Volodin έφτασε στην Κούβα για επίσημη επίσκεψη το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, μετέδωσε ο ανταποκριτής του TASS.

Το αεροπλάνο της ρωσικής αντιπροσωπείας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αβάνας, όπου τους υποδέχτηκαν ο Ρώσος πρέσβης στην Κούβα Viktor Koronelli, r, εκπρόσωποι του κουβανικού κοινοβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

Ο Volontin μετέφερε το θερμό χαιρετισμός στον Κουβανό Πρόεδρο από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

«Οι πρόεδροι των κρατών μας διαμορφώνουν δυναμική συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας. Είναι σημαντικό τα κοινοβούλια να είναι συνεπή με τη δυναμική και να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της. Οι Βουλευτές πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν την εφαρμογή των συμφωνιών που επετεύχθησαν στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας.

H αντιπροσωπεία

Η αντιπροσωπεία συγκέντρωσε υψηλόβαθμους νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αντιπροέδρου της Κρατικής Δούμας, Leonid Slutsky, του Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας Leonid Slutsky, του Προέδρου της Επιτροπής Ασφάλειας και Ελέγχου της Διαφθοράς, Vasily Piskarev μεταξύ πολλών άλλων επικεφαλής επιτροπών της Δούμας, καθώς και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Andrey Klimov. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Επιστήμης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Dmitry Afanasyev, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντμίτρι Βόλβατς, ο αναπληρωτής υπουργός Alexei Lavrov και άλλοι αξιωματούχοι περιλαμβάνονται στην αντιπροσωπεία.

Η επίσκεψη προβλέπει την πρώτη συνάντηση της επιτροπής για τη συνεργασία μεταξύ της Κρατικής Δούμας και της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας της Κούβας.

Οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν τη νομοθετική υποστήριξη σε τομείς όπως τα οικονομικά και οι επενδύσεις, η ενέργεια, η εκπαίδευση, η γεωργία και ο τουρισμός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έχουν επίσης προγραμματιστεί διμερείς συναντήσεις με την κουβανική ηγεσία.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube