Weather Icon
Video , Διάστημα , Ινδία 4 Απριλίου 2023

Eνα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη επαναχρησιμοποιημένων οχημάτων εκτόξευσης στο διάστημα η Ινδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Eνα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη επαναχρησιμοποιημένων οχημάτων εκτόξευσης στο διάστημα η Ινδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ινδία: Μεγάλο επίτευγμα αεροδιαστημικής. Δοκιμή που τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη παναχρησιμοποιημένων οχημάτων εκτόξευσης στο διάστημα

Στις 2 Απριλίου 2023 ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO) πραγματοποίησε με επιτυχία την Επαναχρησιμοποιήσιμη Αποστολή Αυτόνομης Προσγείωσης Οχημάτων Εκτόξευσης (RLV LEX). Η δοκιμή διεξήχθη στο Aeronautical Test Range (ATR), Chitradurga, Karnataka.

Η Ινδία έκανε ένα ακόμη βήμα για να αποκτήσει ένα επαναχρησιμοποιούμενο όχημα εκτόξευσης στο διάστημα. Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας και οι συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένης της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) επέδειξαν με επιτυχία ένα ακριβές πείραμα προσγείωσης για ένα επαναχρησιμοποιούμενο όχημα εκτόξευσης στο Aeronautical Test Range (ATR), Chitradurga, Karnataka την Κυριακή (2 Απριλίου 2023).

«Για πρώτη φορά στον κόσμο, ένα ιπτάμενο όχημα μεταφέρθηκε σε ύψος 4,5 χιλιομέτρων με ελικόπτερο και απελευθερώθηκε για να πραγματοποιήσει μια αυτόνομη προσγείωση σε διάδρομο προσγείωσης», ανέφερε η εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Δημοκρατίας της Ινδίας  μετά την επιτυχημένη Αποστολή Αυτόνομης Προσγείωσης Επαναχρησιμοποιούμενων Οχημάτων Εκτόξευσης (RLV). LEX).

«Με τo LEX, το όνειρο ενός ινδικού επαναχρησιμοποιήσιμου οχήματος εκτόξευσης  φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα», ανέφερε η ISRO σε δήλωση.

Σύμφωνα με τhn ISRO, το Επαναχρησιμοποιήσιμο Όχημα Εκτόξευσης (RLV) απογειώθηκε στις 7:10 π.μ. με ελικόπτερο Chinook της IAF ως υποβρύχιο φορτίο και πέταξε σε ύψος 4,5 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, το RLV πέταξε στον αέρα, πραγματοποίησε ελιγμούς προσέγγισης και προσγείωσης χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, καθοδήγησης και ελέγχου και ολοκλήρωσε μια αυτόνομη προσγείωση στον αεροδιάδρομο ATR στις 7:40 π.μ.

«Η αυτόνομη προσγείωση πραγματοποιήθηκε με τις ακριβείς συνθήκες προσγείωσης ενός οχήματος Επανεισόδου στο Διάστημα, σαν το όχημα να φτάνει από το διάστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση της ISRO.

Εκτός από την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF), στη δοκιμή συνέβαλαν επίσης το Κέντρο Στρατιωτικής Αξιοπλοΐας και Πιστοποίησης (CEMILAC), το Ίδρυμα Αεροναυτικής Ανάπτυξης (ADE) και το Ίδρυμα Έρευνας και Ανάπτυξης Εναέριας Παράδοσης (ADRDE).

Η δοκιμή επαναχρησιμοποιήσιμης εκτόξευσης οχημάτων αυτόνομης προσγείωσης (RLV LEX) ήταν η δεύτερη από τις πέντε δοκιμές που αποτελούν μέρος των προσπαθειών της ISRO για την ανάπτυξη RLV. Αυτά μπορούν να ταξιδέψουν σε Χαμηλές Τροχιές Γης (LEO) για να παραδώσουν ωφέλιμα φορτία και να επιστρέψουν στη γη για χρήση ξανά.

Σύμφωνα με το ISRO, το RLV είναι ουσιαστικά ένα διαστημικό αεροπλάνο με χαμηλή αναλογία ανύψωσης προς έλξη που απαιτεί προσέγγιση σε υψηλές γωνίες ολίσθησης που απαιτούσε προσγείωση με υψηλές ταχύτητες 350 km/h.

Η διαστημική υπηρεσία πρόσθεσε ότι στο LEX χρησιμοποήθηκαν πολλά συστήματα Made in India, όπως συστήματα πλοήγησης που βασίζονται σε συστήματα ψευδόλιθων, όργανα και συστήματα αισθητήρων και άλλα, τα οποία αναπτύχθηκαν από την ISRO.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως “σπουδαία προσπάθεια”, με μήνυμά του στο Twitter.


 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube