Weather Icon
Διάστημα 12 Απριλίου 2023

Δύο φοιτητές θα στείλει η Hellas Sat στην εκτόξευση του Falcon 9 της SPACEX

Δύο φοιτητές θα στείλει η Hellas Sat στην εκτόξευση του Falcon 9 της SPACEX

Η Hellas Sat, στα πλαίσια των εορτασμών των 20 χρόνων της διαστημικής της παρουσίας, προέβη στις δέουσες διευθετήσεις για να φιλοξενηθούν δύο φοιτητές ή φοιτήτριες, ένας/μία από την Ελλάδα και μία/ένας από την Κύπρο, στην εκτόξευση του πυραύλου FALCON 9 της SPACEX που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που ξεκινά 22 Μαΐου 2023 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ.

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής έχουν οι φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Θετικών Επιστημών, Τμημάτων Πληροφορικής και Νομικών Σχολών που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το Διάστημα και φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Κύπρου.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο με κλήρωση, που θα γίνει στις 13 Μαΐου 2023, είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου της εταιρείας HELLAS SAT 2, η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 13 Μαΐου 2003.

Θα κληρωθούν τρεις από κάθε χώρα, ένας νικητής/νικήτρια και δύο αναπληρωματικοί ούτως ώστε στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν θα μπορεί να μεταβεί ο νικητής/τρια, να αντικατασταθεί από τον πρώτο ή δεύτερο αναπληρωματικό.

Τα έξοδα της μετάβασης και φιλοξενίας θα καλυφθούν πλήρως από την εταιρεία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://myhellassat.net/launch.php

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube