Weather Icon

Μπαλτζώης – Καραγιάννης – Γρίβας: Πονοκέφαλος, διπλωματικό ανέκδοτο με Τουρκία και κατενάτσιο

Μπαλτζώης – Καραγιάννης – Γρίβας: Πονοκέφαλος, διπλωματικό ανέκδοτο με Τουρκία και κατενάτσιο

Μπαλτζώης – Καραγιάννης – Γρίβας: Ο πονοκέφαλος, το διπλωματικό ανέκδοτο με Τουρκία και το κατενάτσιο

Τη fast track διαδικασία εισόδου της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ σχολίασε ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης, ο οποίος στάθηκε στον παράγοντα Τουρκία και μετέφερε την απάντηση της Μόσχας με την ανάπτυξη πυρηνικών στη Λευκορωσία.

Ο πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος Καραγιάννης υποστήριξε, ότι το πρόβλημα που μας απασχολεί με τους Τούρκους είναι οι παράνομες διεκδικήσεις, τονίζοντας, ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί και ότι δεν γίνεται να στηρίζουμε μία επιθετική Τουρκία στα θέματα θαλάσσιας διαχείρισης, για να γίνει γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, του διεθνούς οργανισμού ναυτιλίας. Η στήριξη της Τουρκίας στο ΣΑ των ΗΕ ως μη τακτικό μέλος είναι ανέκδοτο διπλωματικής ιστορίας. Δεν έχει καμία επιρροή, εκτός από το να επηρεάσει κάποιες τουρκόφωνες χώρες.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, Κώστας Γρίβας, σχολίασε την επίσκεψη τριών Ελλήνων υπουργών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, μιλώντας για πάγια τακτική της γειτονικής χώρας να αποδομήσει την ελληνική κυριαρχία. Δεν υπάρχει καμία σύγκλιση, αλλά τακτικές κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας που θυμίζουν ένα είδος κατενάτσιο, για να ενισχυθούν κάποιες δομές μέσα στην Ελλάδα, προκειμένου να αυξηθεί η αποτρεπτική ισχύς σε βάθος χρόνου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube